Spoedcursus Bbz

De Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (TOZO)

1e startmoment

{{StartDate}}

Niveau

Training

Duur

Studievormen

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Steeds meer zelfstandigen komen door het coronavirus in problemen. Zij kunnen een beroep doen op het Besluit bijstandsuitkering zelfstandigen (Bbz), een periodieke uitkering voor het dagelijks levensonderhoud. Krijg je als medewerker bij de gemeente te maken met vragen over en aanvragen van deze regeling? En wil je meer weten over het Bbz? In deze spoedcursus van een dagdeel leer je de basis van de TOZO, zodat je deze regeling in de dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze spoedcursus beschik je over praktische kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van het Besluit bijstandsuitkering zelfstandigen. Je kent de mogelijkheden en de grenzen van de TOZO. Je hebt inzicht in diverse typen zelfstandigen en bedrijfsvormen en kunt hen aan de hand van overzichtelijke stappen het proces van de uitkeringsaanvraag doorloodsen.

Aanpak

Je volgt deze spoedcursus online via onze Virtual Classroom. Tijdens de 3 uur durende cursus sta je in contact met je docent en medestudenten. Samen behandelen jullie veel voorbeelden uit je dagelijkse werkpraktijk. Zo kun je de theorie na afloop van de cursus direct in je eigen werk toepassen.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Doelgroep

Je werkt bijvoorbeeld als klantmanager, bijstandsconsulent of kwaliteitsmedewerker bij een gemeente. Je wilt meer leren over het Bbz, zodat je ondernemers beter van dienst kunt zijn.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Begrippen
  • Doelgroep
  • Bijstand levensonderhoud
  • Bijstand voor bedrijfskapitaal
  • Groepen zelfstandigen
  • Bedrijfsvormen
  • Aanvraag

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Spoedcursus Bbz’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze cursus wordt online aangeboden via onze Virtual Classroom. De cursus duurt 3 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Lesgeld: € 145,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Spoedcursus Bbz

De Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (TOZO)

1e startmoment

{{StartDate}}

Niveau

Training

Duur

Studievormen

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.