Praktische informatie

Praktische informatie

Wij informeren je hier graag over verschillende praktische zaken die voor jou van belang zijn.

Kleine studiegroepen

Bestuursacademie Nederland werkt met kleine studiegroepen. Hierdoor is er veel ruimte voor discussie en is er voldoende aandacht voor persoonlijke vraagstukken. Je deelt je ervaringen met je medecursisten. Zo leer je van je docent en van je ­medecursisten en hoor je hoe het er in andere organisaties aan toegaat. Bovendien breidt je zo je netwerk uit. Uit alle evaluaties blijkt dat dit door onze studenten enorm wordt gewaardeerd. Boeiend, leerzaam en inspirerend!

Start van de opleiding en lesdata 

Je kunt kiezen uit verschillende startdata. Je vindt ­hierover al veel informatie bij de beschrijving van de opleidingen. Als je eenmaal bent ingeschreven, zie je op e-Connect de exacte data en tijden van je opleiding overzichtelijk weergegeven. De dagbijeenkomsten zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur of van 09.30 uur tot 16.30. De trainingsbijeenkomsten volg je van 09.30 uur tot 16.30 uur. De avondbijeenkomsten zijn van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Studiematerialen

Je maakt gebruik van diverse studiematerialen. Denk aan een boek, een studiemap of de online leeromgeving op e-Connect. Bestuursacademie Nederland ontwikkelt en selecteert zelf het meest actuele studiemateriaal voor alle opleidingen. Alles is ontwikkeld door de beste auteurs en uitgevers. Wij kiezen ­alleen voor toonaangevende literatuur, die praktisch bruikbaar is na je opleiding. Je ontvangt alle benodigde informatie en studiematerialen onge­veer 2 weken voor de start van je opleiding of training. Wat je situatie ook is, wij doen altijd ons uiterste best om je goed, volledig en tijdig te informeren. Laat je je studiemateriaal naar het buitenland verzenden? Dan betaal je admini­stratiekosten van 10% van de kostprijs.

Opleidingslocaties

Bestuursacademie Nederland is in heel Nederland actief en biedt opleidingen aan in 22 plaatsen in Nederland. Deze plaatsen zie je aangegeven op de kaart. Alle locaties zijn makkelijk bereikbaar met openbaar of eigen vervoer. Er is dus altijd een opleiding bij jou of je werk in de buurt. Het kan zijn dat specifieke opleidingen niet plaats kunnen vinden op de locatie die je eerste voorkeur heeft. In goed overleg zoeken we dan samen met je naar het best passende alternatief.

Inhalen bijeenkomsten

We weten dat het weleens kan gebeuren dat je een bijeenkomst mist. Vaak kun je deze dan inhalen in een andere plaats, of op een andere avond of dag. Overleg dit altijd vooraf met ons.

Studeren op afstand

Je kunt bij een aantal opleidingen die we aanbieden ook studeren op afstand. Je studeert wanneer het je uitkomt en bereidt je in eigen tempo voor. Wij zorgen voor een heldere structuur en mijlpalen. Je wordt begeleid door een ervaren docent die je coacht, feedback geeft en voorziet van tips.

Locatie- en arrangementskosten

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Een aantal programma’s hebben ook een avond­programma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen  € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Wil je weten welke kosten van toepassing zijn? Kijk dan in de kostenoverzichten van de diverse opleidingen en trainingen. 

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrij­gesteld van btw aan. De overige opleidingen en ­trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Antwoord op al je vragen

Je vindt op de website en via e-Connect al veel informatie. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Of heb je liever persoonlijk contact? Neem dan contact met ons op. Ons team van adviseurs staat je graag te woord. We zijn bereikbaar op 035 - 7 604 850 en via het contactformulier. Je kunt ons maandag tot en met donderdag bellen tussen 08.30 uur en 18.00 uur, en op vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.