Mentale Weerbaarheid bij Conflicten en Agressie

Ga beter en zelfverzekerd om met agressie

1e startmoment

12-03-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Medewerkers in de publieke sector worden steeds vaker geconfronteerd met beledigende opmerkingen, grof taalgebruik of agressief gedrag. Maar hoe ga je daarmee om? En hoe stel en bewaak je je grenzen? In deze training ontwikkel je vaardigheden die je helpen om hier beter mee om te gaan. Je krijgt inzicht in je gedrag en leert effectief te reageren op agressief gedrag. Zo voorkom je dat situaties uit de hand lopen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training kun je beter met conflicten en agressie omgaan. Je herkent signalen die wijzen op spanning en frustratie en weet hoe je agressief gedrag in verschillende situaties kunt de-escaleren. Ook ben je in staat grenzen te stellen en te bewaken.

Aanpak

Tijdens de bijeenkomsten kijk je naar het gedrag van de ander, maar ook naar je eigen gedrag. Je krijgt inzicht in je eigen grenzen en hoe je die aangeeft. Je leert ook om agressief gedrag te herkennen en hier effectief op te reageren, zodat dreigende conflicten worden voorkomen. Tijdens de bijeenkomsten worden theorie en praktijk afgewisseld, waarbij de nadruk ligt op oefenen. Zo ga je bijvoorbeeld aan de hand van rollenspelen aan de slag met lastige situaties.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent werkzaam in de publieke sector en hebt van tijd tot tijd te maken met klachten, emoties en agressie. Je bent bijvoorbeeld klantmanager sociale diensten, fraudepreventieambtenaar, inkomensconsulent, handhavingsmedewerker, toezichthouder of baliemedewerker.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inzicht geven in oorzaken en vormen van lastig gedrag
 • Herkennen van signalen die duiden op spanning en frustratie
 • Effectief omgaan met emoties van burger
 • Betekenis en belang van non-verbale communicatie
 • Escalatie vermijdende aanpak bij het stellen van grenzen
 • Vormen van agressie
 • Basisvormen van reageren: agressief-assertief-subassertief
 • Gespreksvaardigheden bij het reageren op spanning en frustratie
 • Emotionele belemmeringen en reacties (RET)
 • Omgaan met eigen spanning/spanningscontrole
 • Omgaan met grenzen

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Mentale Weerbaarheid bij Conflicten en Agressie’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training Mentale Weerbaarheid bij Conflicten en Agressie duurt 2 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Trainingskosten
€ 899,-
Trainingsmateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.108,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Mentale Weerbaarheid bij Conflicten en Agressie

Ga beter en zelfverzekerd om met agressie

1e startmoment

12-03-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.