Ondermijning en Milieucriminaliteit

Voorkom criminele activiteiten in uw gemeente

Ondermijning en Milieucriminaliteit

Voorkom criminele activiteiten in uw gemeente

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Dag

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Dag

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In Nederland ondervindt het overgrote deel van de gemeenten schade van georganiseerde criminaliteit. Denk hierbij aan drugshandel, milieucriminaliteit, witwassen, mensenhandel en illegale prostitutie. De training Ondermijning en Milieucriminaliteit geeft u handvatten voor de bestuurlijke aanpak van ondermijning in uw gemeente. Op welke manier kunt u barrières opwerpen tegen criminele activiteiten? Hoe voorkomt u dat criminele organisaties onbedoeld door de overheid worden gefaciliteerd? En wat zijn belangrijke randvoorwaarden voor een succesvolle bestuurlijke aanpak van ondermijning? Op dit en meer krijgt u antwoord in deze training.

Uw resultaat

Na afloop van deze training kunt u een strategie bepalen voor de aanpak van georganiseerde ondermijning in uw gemeente. Ook weet u op welke manier u barrières kunt opwerpen tegen criminele activiteiten en welke bestuurlijke instrumenten u tot uw beschikking heeft. Daarnaast kunt u criminele netwerken ontmoedigen om zich te vestigen in uw gemeente en herkent u risicogebieden. Ook kent u verschillende manieren van samenwerken met veiligheidspartners en weet u welke informatie u rechtmatig en doelmatig kunt uitwisselen.

Doelgroep

Bent u werkzaam als professional in de handhavings- en opsporingspraktijk? En houdt u zich bezig met het herkennen en signaleren van ondermijnende milieucriminaliteit als opstap naar preventie en aanpak? Dan is deze training iets voor u. Ook is de training uitermate geschikt voor toezichthouders van ILT, NVWA, ISZW, omgevingsdiensten, gemeenten en de waterschappen die actief zijn in de handhaving van het omgevingsrecht, waaronder milieu.

Aanpak

In deze praktijkgerichte training krijgt u zicht op de belangrijkste risicogebieden van ondermijning en milieucriminaliteit. Aan de hand van theorie en praktijkcases gaat u aan de slag met uw eigen vraagstukken. Met elkaar onderzoekt u wat ondermijning en milieucriminaliteit voor impact heeft binnen uw eigen gemeente. Ook leert u welke strategieën u kunt toepassen voor de aanpak hiervan. U past het geleerde meteen toe in de praktijk. Dat maakt deze training meer dan de moeite waard.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • U (her)kent de risicogebieden
 • U kunt een strategie bepalen voor de aanpak van georganiseerde ondermijning in uw gemeente
 • Op welke manier u barrières kunt opwerpen tegen criminele activiteiten en welke bestuurlijke instrumenten u tot uw beschikking heeft
 • Hoe u criminele netwerken kunt ontmoedigen om zich te vestigen in uw gemeente
 • Manieren van samenwerken met veiligheidspartners
 • U weet welke informatie u rechtmatig en doelmatig kunt uitwisselen
 • Beschikking over checklisten, modellen en voorbeelden uit de praktijk

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Ondermijning en Milieucriminaliteit’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 3 dagen.

 • 10, 31 oktober en 14 november 2019
 • 17 december 2019, 7 en 21 januari 2020
 • 23 maart, 6 en 20 april 2020
 • 28 mei, 11 en 25 juni 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Trainingskosten
€ 1.169,-
Trainingsmateriaal
€ 50,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.432,50

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ondermijning en Milieucriminaliteit

Voorkom criminele activiteiten in uw gemeente

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Dag

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Bent u op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek uw wensen met een van onze  opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op uw vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we u dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.