Protocol en Etiquette

Uitvoering van protocol en etiquette voor de kabinetsmedewerker

Uitvoering van protocol en etiquette voor de kabinetsmedewerker
Lokale politiek en bestuur (Vak)opleiding
2 Dagen Dag 1 Regio Bekijk kostenspecificatie
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Het takenpakket van de medewerker Kabinetszaken is zeer divers en verschilt per gemeente. Tijdens een (officieel) evenement ontvangt, begroet en begeleidt u belangrijke gasten. Kennis van protocol en etiquette is van groot belang. Maar welke voorrangsregels gelden er bij officiële evenementen? Wat is de juiste plaats van uw eregasten en wie zit vooraan en waarom? Waar moet u allemaal rekening mee houden bij het maken van een draaiboek? Deze training is in samenspraak met de doelgroep ontwikkeld en heeft als doel u verder te professionaliseren.

Uw resultaat

Na afloop van deze training kunt u zelfstandig de primaire protocollaire kabinetstaken uitvoeren. U heeft kennis van historische achtergronden en ontwikkelingen van de etiquette en kent de voorrangsregels bij officiële evenementen met gasten uit binnen- en buitenland. U weet met welke protocollaire voorschriften, integriteitscodes en etiquetteregels u in uiteenlopende situaties rekening moet houden.

Doelgroep

U bent in uw gemeente betrokken bij de ondersteuning en advisering van uw burgemeester. U werkt bijvoorbeeld op de afdeling Kabinetszaken, Externe Betrekkingen, Communicatie of het Bestuurssecretariaat.

Aanpak

Deze training kent een interactieve opzet. Een actieve houding is hiervoor noodzakelijk. De onderwerpen worden praktijkgericht behandeld en gerelateerd aan uw eigen praktijksituatie. De onderlinge uitwisseling van ervaringen heeft een positief effect op het leerproces. Tijdens de eerste trainingsdag gaat u vooral aan de slag met de theorie rondom protocol en etiquette. De tweede trainingsdag is vooral praktijkgericht. Beide dagen vinden plaats in Grand Hotel Karel V te Utrecht.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Introductie tot de (inter)nationale omgangsvormen
  • Voorrangsregels bij officiële ­evenementen
  • Representatieve correspondentie
  • Relatie- en representatiegeschenken
  • Realisatie van het draaiboek
  • Officiële lunch
  • Burgemeester en afspraken
  • Evaluatie

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Protocol en Etiquette’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

November 2018 Dag Donderdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Maart 2019 Dag Donderdag Regio Utrecht
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Trainingskosten € 1.429,-
Trainingsmateriaal € 30,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Locatiekosten € 59,-
Reprorechten € 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.618,-

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 1.429,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren