Bestuurlijk Juridische Kant van Bouw- en Woningtoezicht

Onderdeel van Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht (ABW)

Vergroot uw kennis én vaardigheden!
Ruimtelijk Domein (Vak)opleiding
Download brochureDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

U bent een ervaren medewerker op het gebied van bouw- en woningtoezicht. U bent goed in uw vak en vindt het belangrijk op de hoogte te zijn van allerlei relevante onderwerpen uit uw vakgebied. Maar soms bekruipt u het gevoel dat u op bepaalde punten verdieping zoekt of nodig heeft. De bestuurlijk-juridische kant van bouw- en woningtoezicht is één van de onderwerpen die zich zeker voor verdieping leent. Uit dat oogpunt is deze interessante opleiding opgezet. U vindt daarin de kennis die u vooruithelpt.

Doelgroep

U bent een ervaren medewerker op het gebied van bouw- en woningtoezicht en op zoek naar verdieping/verbreding van de bestuurlijk-juridische aspecten van uw vak.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is het van belang om ervaring te hebben op het gebied van bouw- en woningtoezicht of u bent werkzaam (geweest) als coördinator (handhaving)/casemanager. De opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Doel en opzet

Tijdens de opleiding komen diverse complexe onderwerpen aan bod. Om deze goed toe te kunnen lichten, maken we gebruik van diverse praktijkvoorbeelden. U zult dat als heel inspirerend en stimulerend ervaren. Na afloop van deze training heeft u volledig inzicht in de bestuurlijk-juridische kant van bouw- en woningtoezicht. Met de vaardigheden die u heeft ontwikkeld, kunt u uw handhavingstaken nog beter uitvoeren. Deze opleiding is onderdeel van de opleiding Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht van Bestuursacademie Nederland.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per dagbijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Studieprogramma

Programma

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Diverse wetten en regels aangaande bouwen
  • Ruimtelijke ordening
  • Woningwet
  • Onteigening
  • Monumentenwet
  • Huisvestingswet
  • Relatie met de Omgevingswet
  • Lezen en begrijpen van jurisprudentie
  • Maken van een pleitnota
  • Voeren van een juridisch helder betoog

Diploma

De opleiding rondt u af met een digitaal examen. Heeft u hiervoor een voldoende resultaat behaald, dan ontvangt u het diploma ‘Bestuurlijk Juridische Kant van Bouw- en Woningtoezicht’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Let op: Helaas is de planning nog niet bekend. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw interesse aangeven. Wij nemen dan contact met u op zodra de planning bekend is.

 
Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 2.199,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 2.199,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.