HBO Middle Management

Praktijkgericht HBO-programma - 1 jaar

HBO Middle Management

Praktijkgericht HBO-programma - 1 jaar

Vakgebied

Management

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Zaterdag, Avond, Dag en E-learning

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Vakgebied

Management

Opleidingsniveau

HBO niveau

Studievormen

Zaterdag, Avond, Dag en E-learning

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u een team aansturen en u hiervoor ontwikkelen op communicatief en planmatig vlak? Met de HBO Middle Management ontwikkelt u zich tot effectief middle manager. In de lessen krijgt u handvatten aangereikt om de bedrijfsdoelstellingen om te zetten naar acties voor uw team. U leert leiding te geven aan een team en hen te motiveren en te sturen naar de gewenste resultaten. Uiteraard houdt u hierbij de deadlines scherp in de gaten. U past de theorie direct toe in uw eigen werkpraktijk. Zo ziet u meteen het rendement van uw studie. U rondt het programma af met een businesscase waarmee u uw HBO-niveau aantoont. Deze opleiding voeren wij uit in samenwerking met onze businesspartner ISBW.

Doelgroep

Deze opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die een leidinggevende of coördinerende functie vervult of gaat vervullen. U hoeft niet te voldoen aan bepaalde vooropleidingseisen. Wel gaan we uit van minimaal MBO-/HBO-niveau.

Doel en opzet

In het programma leert u zelfstandig de eigen werkprocessen helder te krijgen en deze aan te passen waar dat nodig is. U ontwikkelt de vaardigheden om effectief te organiseren en plannen. Elementen als coördineren van taken, herschikken van taken of persoonlijke interacties zijn hieraan onlosmakelijk verbonden. Ook timemanagement krijgt een prominente rol in dit programma, omdat veel van uw werkzaamheden (en het succes ervan) afhangen van een uitgebalanceerde agenda.

Naast plannen en organiseren analyseert u uw eigen rol als leidinggevende. U leert leidinggeven in specifieke situaties en leert verschillende communicatie- en beïnvloedingsstijlen toepassen. Zo bent u straks in staat om uw medewerkers te ondersteunen in hun werkzaamheden en hen te motiveren tot extra inzet.

Vrijstellingen

Wilt u verder studeren richting een van de Bacheloropleidingen van onze businesspartner ISBW en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan kunt u een verzoek tot vrijstelling indienen. U ontvangt dan een vrijstelling voor de gelijkwaardige onderdelen in de HBO Bacheloropleiding. Daarmee heeft u te allen tijde voordeel als u overweegt om uw opleiding te vervolgen.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Effectief leidinggeven

(6 bijeenkomsten)

 • Je eigen rol als leidinggevende
 • Situationeel leidinggeven
 • Medewerkers ondersteunen in werkzaamheden
 • Motiveren van medewerkers
 • Sneller resultaat behalen met jouw mensen
 • Efficiënter en daadkrachtiger leiden van meetings

Communiceren en beïnvloeden

(6 bijeenkomsten)

 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Effectieve gesprekstechnieken
 • Gespreksstijlen
 • Luisteren en samenvatten
 • Verschillende beïnvloedingsstijlen
 • Persoonlijke voorkeursstijl

Plannen en organiseren

(6 bijeenkomsten)

 • Maken van effectieve planningen
 • Omgaan met aanpassingen en veranderingen
 • Verbeteren van werkprocessen
 • Creëren van helderheid
 • Timemanagement van jezelf
 • Effectiever werken

  HBO-businesscase

  (2 bijeenkomsten)

  Diploma

  Iedere module wordt afgerond met een praktische opdracht. In de opdrachten legt u zo veel mogelijk de koppeling met uw dagelijkse praktijk. Daarnaast rondt u de opleiding in zijn geheel af met een businesscase. Na een succesvolle afronding van alle modules en de businesscase ontvangt u het gewaardeerde diploma ‘HBO Middle Management’.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Data en plaatsen

  De opleiding duurt 1 jaar. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 20 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning (zie E-learning voor meer informatie).

  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

  Studiekosten: Inschrijfgeld
  € 100,-
  Studiekosten: Lesgeld
  € 2.030,-
  Overige kosten: Studiemateriaal
  € 405,-
  Studiekosten: Examenkosten
  € 585,-
  Studiekosten: Eindopdracht
  € 350,-
  Overige kosten: Arrangementen (Food & Beverage)
  € 250,-
  Overige kosten: Reprorechten
  € 15,-
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 3.735,-

  Locatie- en arrangementskosten 

  Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

  Reprorechten en hand-outs 

  Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

  Btw 

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

  Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

  De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  HBO Middle Management

  Praktijkgericht HBO-programma - 1 jaar

  Vakgebied

  Management

  Opleidingsniveau

  HBO niveau

  Studievormen

  Zaterdag, Avond, Dag en E-learning

  Erkenning

  Meer informatie

  Download brochure

  Wilt u dit met iemand delen?

  Mail door

  Bent u op zoek naar opleidingsadvies?

  Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek uw wensen met een van onze  opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op uw vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
  Zien we u dan?

  Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

  Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.