Training Praktisch Leidinggeven

Een praktijkgerichte benadering van leidinggeven

Training Praktisch Leidinggeven

Een praktijkgerichte benadering van leidinggeven

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Dag en Avond

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Dag en Avond

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze Training Praktisch Leidinggeven ontwikkelt u een eigen overtuigende stijl van leidinggeven. U leert op verschillende niveaus communiceren, motiveren en delegeren. U krijgt inzicht in uw kwaliteiten en ontwikkelpunten als leidinggevende en leert om resultaatgericht en effectief leiding te geven. De trainers gaan hierbij in op lastige situaties die u tegenkomt in uw rol als leidinggevende in uw organisatie. Door deze persoonsgerichte aanpak verbetert u doelgericht uw persoonlijke stijl van leidinggeven.

Uw resultaat

 • U behaalt meer concrete resultaten
 • U kent uw sterke en zwakke punten als leidinggevende
 • U weet welke stijl van leidinggeven het best bij een situatie past
 • U beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden om uw doelen te bereiken

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden die hun managementvaardigheden in een kort programma stevig willen aanscherpen. Deze training is speciaal ontwikkeld voor niveau HBO en WO.

Aanpak

Tijdens de trainingsdagen gaat u vooral concreet aanpakken en leren door te doen. Het programma wordt afgestemd op uw persoonlijke leerdoelen, die u aangeeft tijdens de online intake. De trainer houdt deze leerdoelen in het oog en zorgt dat u daar specifiek in traint. U leert hoe u overkomt op uw medewerkers, hoe u gesprekken voert en medewerkers motiveert. Door samen heel concreet te oefenen en te reflecteren ontwikkelt u uw managementvaardigheden snel en effectief. Tijdens de training werkt u aan een persoonlijk actieplan. Dit plan biedt houvast om heel doelgericht aan uw leerdoelen te werken, ook na de training. U wordt zich bewust van uw sterke en zwakke kanten en ontwikkelt een eigen persoonlijke stijl van leidinggeven. Onderdeel van de training is de Oase game, een van onze serious games.

Serious game

De serious game maakt het leerproces leuk, solide en effectief. Tijdens de game stapt u in een fictieve, uitdagende werkelijkheid, waarbij u leert door ervaren en doen.

Tijdens de Oase game werkt u aan een realistische businesssimulatie, waarbij u de 3 basisstappen van leidinggeven leert toepassen; vaststellen, afstemmen en uitvoeren. In 1 dag doorloopt u de gesprekscyclus van een leidinggevende, waarbij u in teams leiding geeft aan een medewerker die gespeeld wordt door de ervaren trainingsacteur. Door persoonlijke feedback en gezamenlijke voorbereiding wordt u uitgedaagd om uw kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Deze game zorgt ervoor dat u wordt uitgedaagd in uw leerproces. Dankzij heldere feedback en terugblikken op wat er in de game is gebeurd, ontdekt en ontwikkelt u nieuwe vaardigheden. Uw gedrag wordt ter plekke al effectiever.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Inzicht in uzelf als leidinggevende

 • Hoe komt u over?
 • Uw leidinggevende kwaliteiten en leerpunten

Effectief leidinggeven

 • Oefenen met de verschillende stijlen
 • Situationeel leidinggeven
 • Effectief omgaan met de taak/bekwaamheid van medewerkers

Resultaatgerichtheid

 • Vergroot uw resultaat- en doelgerichtheid
 • Uw medewerkers coachen en motiveren
 • Effectieve gesprekstechnieken

Communicatie

 • Functionerings- en beoordelingsgesprek
 • Slechtnieuwsgesprekken effectief voeren
 • Daadkrachtig leiden van werkoverleggen en vergaderingen

Serious game

 • Oase game
 • 3 basisstappen van leidinggeven
 • Doorlopen van de gesprekscyclus

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Vastleggen ontwikkelstappen
 • Persoonlijk actieplan

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Praktisch Leidinggeven’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 1.890,-
Trainingsmateriaal
€ 30,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.083,50

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Training Praktisch Leidinggeven

Een praktijkgerichte benadering van leidinggeven

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Dag en Avond

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.