HBO Leergang Adviseur Lokale Overheid (ALO)

Leg een brede basis voor een stevig adviseurschap voor de lokale overheid

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

12 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als beleidsfunctionaris ben je niet alleen expert in je vakgebied, maar moet je ook in staat zijn beleid te maken volgens de routes van de beleidstheorie. Dit programma HBO Leergang Adviseur Lokale Overheid (ALO) sluit optimaal aan op de functie-eisen, het kennisniveau en de competenties waarover beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs moeten beschikken.

Jouw resultaat

Je hebt een stevige basis gelegd om je werk als adviseur bij een lokale overheid uit te voeren. Zo snap je hoe beleidsprocessen in elkaar zitten en kun je je verantwoordelijkheid pakken in deze processen.

Doelgroep

Je bent (beginnend) beleidsadviseur of -medewerker binnen de lokale overheid en beschikt over enige ervaring binnen de overheid.

Aanpak

Na afloop van dit programma weet je hoe de decentrale overheid werkt en hoe de ambtelijke en politieke verhoudingen liggen. Hierdoor kun je onder meer flexibel inspelen op veranderende wet- en regelgeving. Je kunt de opgedane kennis toepassen binnen de lokale overheid en integraal en interactief beleid in de praktijk maken en toepassen. Daarnaast heb je zowel inhoudelijke als procesmatige kennis en vaardigheden opgedaan over diverse beleidsterreinen. Daardoor kun je op diverse (lokale) beleidsterreinen als professionele beleidsmedewerker optreden.

Na het volgen van dit programma HBO Leergang Adviseur Lokale Overheid (ALO) kun je ervoor kiezen om je verder te specialiseren binnen het juridisch domein.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Leergang Adviseur Lokale Overheid (ALO)

Leg een brede basis voor een stevig adviseurschap voor de lokale overheid

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

12 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.