Organisatieontwikkeling: teamontwikkeling

Organisatieontwikkeling: teamontwikkeling

Incompany

Over Bestuursacademie Nederland

Wil je samen met jouw team succesvol zijn in het behalen van de organisatiedoelstellingen en fantastische resultaten behalen? Dan is een effectieve samenwerking en goede afstemming binnen je team een voorwaarde. Teams presteren aanzienlijk beter als er gerichte aandacht is voor hun ontwikkeling.

 

Drijfveren

Bij teamontwikkeling kijken we in het bijzonder naar drijfveren van individuen, maar ook van teams, afdelingen en zelfs volledige organisaties. Deze drijfveren krijgen we inzichtelijk met Profile Dynamics®, een eenvoudige digitale vragenlijst. Drijfveren bepalen hoe mensen hun werk doen, met wie ze wel en niet willen samenwerken, de leiderschapsstijl die ze willen ontwikkelen en de manier waarop ze met anderen communiceren. Het maakt duidelijk waar mensen energie van krijgen en wat energie kost. Hiermee krijgen teamleden inzicht in elkaars kwaliteiten en kan gedrag worden verklaard. 

 

Werkwijze bij teamontwikkeling

We begeleiden jullie team tijdens het gehele proces. Van het vormen van een gezamenlijke visie en strategie voor het team tot het implementeren hiervan. We stellen ons op als: 

  • adviseur
  • inspirator
  • bemiddelaar
  • klankbord 

 
Natuurlijk heb je zelf een voortrekkersrol in het uitdragen en inbedden van de visie en strategie in de organisatie, maar desgewenst nemen we de regie over. Zo bundelen we onze krachten, zodat we de beste resultaten behalen met het teamontwikkelingstraject.