Whitepaper WOZ

Whitepaper WOZ

Inspiratie

Inspiratie

Whitepaper WOZ

De Waarderingskamer heeft in samenwerking met de Landelijke Vereniging voor Lokale Belastingen (LVLB) en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) kwalificatiecriteria opgesteld voor WOZ-medewerkers. Welke eisen stelt dit aan jou als WOZ-medewerker en hoe toon je aan dat jij aan de criteria voldoet?

Whitepaper Aanvragen

Het belang van gekwalificeerde medewerkers in de WOZ

Vanwege de behoefte aan meer uniformiteit en kwaliteit in de uitvoering van de WOZ zijn er kwalificatiecriteria voor WOZ-medewerkers opgesteld. Een WOZ-medewerker die aan de criteria voldoet, is deskundig en vakbekwaam. Dit kan aangetoond worden door het succesvol afronden van een officieel WOZ-examen. Lees hier meer over in de whitepaper.
 

Specialisatiemogelijkheden in de WOZ

De uitvoering van de WOZ bestaat uit een heleboel werkzaamheden die om specialistische kennis en vaardigheden vragen. Daarom zijn de werkzaamheden verdeeld over verschillende specialisaties:

  • Gegevensbeheerder
  • Juridisch specialist
  • Taxateur woningen
  • Taxateur niet-woningen
  • Co√∂rdinator

In de gratis whitepaper geven we je een beschrijving van deze rollen.
 

De kwalificatiecriteria

Elke WOZ-medewerker moet aan een aantal basiscriteria voldoen. Daarnaast gelden er voor elke specialisatie aanvullende kwalificatiecriteria. In de whitepaper lees je wat er van elke rol wordt verwacht.
 

Leerlijnen

Wij bieden verschillende WOZ-leergangen aan waarmee je jouw kennis en vaardigheden op niveau kunt brengen. Zo weet je zeker dat je aan de kwalificatiecriteria voldoet. In de whitepaper vind je een overzicht van de leerlijnen en de modules die je moet volgen om een opleiding af te ronden.

Whitepaper Aanvragen