Whitepaper Telefonisch indiceren

Whitepaper Telefonisch indiceren

Inspiratie

Inspiratie

Werk je als consulent in het sociaal domein en ben je door de coronacrisis genoodzaakt om thuis te werken? Dan kun je geen inwoners meer bezoeken en dat vraagt om een andere manier van werken. Hoe pak je dat aan? Je leest het in de gratis whitepaper Telefonisch indiceren.

Whitepaper Aanvragen

Inwoners kijken in tijden van crisis naar de overheid

Waar voorheen door de decentralisatie de blikken van burgers naar de gemeente gingen, kijken zij nu weer vooral naar de landelijke overheid. Omdat je binnen het sociaal domein veel contact hebt met burgers en de spreekbuis bent van de overheid, zul jij nu ook veel vragen krijgen die buiten jouw expertise liggen. In dit hoofdstuk lees je hoe je jezelf voorbereidt op deze vragen.
 

Crisis en emotie

Wat is het effect van een crisis op mensen? Tot welke emoties leidt een crisis? In de whitepaper wordt aan de hand van de 4 B’s (bang, boos, blij en bedroefd) uitgelegd hoe emoties in elkaar zitten en hoe je inwoners kunt helpen omgaan met deze emoties.
 

Digitaal onderzoek, mag dat?

Bij digitaal onderzoek is het belangrijk dat je rekening houdt met de privacy van inwoners. Hoe bewaak je deze privacy? Ook wordt in dit hoofdstuk besproken welke digitale middelen je kunt gebruiken om je werk te doen en hoe je via digitale communicatie toch zoveel mogelijk informatie kunt achterhalen.
 

Anders vragen stellen

Als je elkaar niet kunt zien, kun je veel dingen in de communicatie missen. Ook heb je als consulent informatie nodig over de omgeving van inwoners. Er zijn 4 tips die je kunnen helpen om de juiste informatie te verzamelen over iemands situatie:

  1. Stel cameravragen
  2. Maak gebruik van de circulaire vraag
  3. Spreek inwoners aan op hun veerkracht
  4. Probeer vragen te stellen die positieve punten naar boven halen

In hoofdstuk 4 van de whitepaper lees je meer over deze tips.
 

Jij als consulent

In tijden van crisis is het niet alleen belangrijk dat je goed op de inwoners let, maar ook op jezelf. In dit laatste hoofdstuk krijg je een aantal tips om je eigen energie op pijl te houden en thuis effectief aan het werk te gaan.

Whitepaper Aanvragen