Whitepaper Onderhandelen

Whitepaper Onderhandelen

Inspiratie

Inspiratie

Onderhandelen met succes – hoe doe je dat?

Wil je de gratis whitepaper direct downloaden, klik dan op de onderstaande button.

Whitepaper Aanvragen

You can't always get what you want
But if you try sometimes
You just might find
You'll get what you need


Deze tekst van de Rolling Stones maakt in één klap duidelijk waar onderhandelen om draait: niet om het doordrijven van je zin, maar om een resultaat waar zowel jij als je onderhandelingspartner achter staat.
 

Maar hoe bereik je dat?

Door allereerst goed in kaart te brengen waar je zelf staat én waar je onderhandelingspartner staat in de onderhandeling. Zodra je dat weet, heb je concrete aanknopingspunten voor het onderhandelingsproces.

Dat klinkt logisch. Toch is in de praktijk het gebrek aan een goede voorbereiding dé reden waarom onderhandelen niet het gewenste resultaat oplevert. Zorg dat je deze fout niet maakt en vraag onze whitepaper Onderhandelen aan, met tips voor hoe je het maximale uit het onderhandelingsproces haalt.
 

Succesvol onderhandelen in vier fasen – een handige checklist

We maken het je meteen heel gemakkelijk. In onze whitepaper vind je namelijk al snel een handige checklist. Als je die doorloopt, volg je stap voor stap de vier fasen van een beproefd onderhandelingsproces. Van het definiëren van je eigen doel(en) én het doel, de belangen en de motieven van je onderhandelingspartner tot het bepalen van je strategie en het presenteren van je voorstel.
 

Meer inzicht in de kunst van het onderhandelen

Het bereiken van je doel valt of staat met een gedegen voorbereiding. Dat verdient nadere uitleg en daarin voorziet onze whitepaper. Je leest met welke aspecten je rekening moet houden voordat je een onderhandelingsproces ingaat. Om je te helpen meer inzicht in de kunst van het onderhandelen te krijgen zijn in de whitepaper aansprekende praktijkvoorbeelden, een praktische oefening en een verhelderende indeling in vier onderhandelingstypes met wie je te maken kunt krijgen opgenomen. Zo wordt het makkelijker om je strategie te kiezen en je doel te bereiken.
 

Succesvol onderhandelen met lichaamstaal, stemgebruik en gezichtsuitdrukkingen

Onze whitepaper staat vol tips, aanbevelingen en inzichten om succesvol te kunnen onderhandelen. Maar let op: het draait niet alleen om de inhoud van je verhaal. Er zijn nog andere factoren die meespelen. Denk daarbij aan lichaamstaal, stemgebruik en gezichtsuitdrukkingen. Maar ook het inzetten van humor. Ook daarover krijg je informatie waarmee je direct uit de voeten kunt. De vermelding van drie boeken en een website die je verder op weg kunnen helpen maakt onze whitepaper compleet.

Wil jij succesvol kunnen onderhandelen? Vraag onze whitepaper aan en breng de tips in praktijk.

Whitepaper Aanvragen