Whitepaper Onderhandelen

Whitepaper Onderhandelen

Onderhandelen met succes – hoe doet u dat?

Wilt u de whitepaper direct downloaden, klik dan op de onderstaande button.

Whitepaper Aanvragen

`You can´t always get what you want
But if you try sometimes
You just might find
You´ll get what you need´

Deze tekst van de Rolling Stones maakt in één klap duidelijk waar onderhandelen om draait: niet om het doordrijven van uw zin, maar om een resultaat waar zowel u als uw onderhandelingspartner achter staat.

Maar hoe bereikt u dat?

Door allereerst goed in kaart te brengen waar uzelf én uw onderhandelingspartner staan in de onderhandeling. Zodra u dat weet, heeft u concrete aanknopingspunten voor het onderhandelingsproces.

Dat klinkt logisch. Toch is in de praktijk het gebrek aan een goede voorbereiding dé reden waarom onderhandelen niet het gewenste resultaat oplevert. Zorg dat u deze fout niet maakt en vraag onze whitepaper Onderhandelen aan, met tips voor hoe u het maximale uit het onderhandelingsproces haalt.

Succesvol onderhandelen in vier fasen – een handige checklist

We maken het u meteen heel gemakkelijk. In onze whitepaper vindt u al snel een handige checklist. Als u die doorloopt, volgt u stap voor stap de vier fasen van een beproefd onderhandelingsproces. Van het definiëren van uw eigen doel(en) én het doel, de belangen en de motieven van uw onderhandelingspartner tot het bepalen van uw strategie en het presenteren van uw voorstel.

Meer inzicht in de kunst van het onderhandelen

Het bereiken van uw doel valt of staat met een gedegen voorbereiding. Dat verdient nadere uitleg en daarin voorziet onze whitepaper. U leest met welke aspecten u rekening moet houden voordat u een onderhandelingsproces ingaat. Om u te helpen meer inzicht in de kunst van het onderhandelen te krijgen zijn in de whitepaper aansprekende praktijkvoorbeelden, een praktische oefening en een verhelderende indeling in vier onderhandelingstypes met wie u te maken kunt krijgen opgenomen. Zo wordt het voor u gemakkelijker uw strategie te kiezen en uw doel te bereiken.

Succesvol onderhandelen met lichaamstaal, stemgebruik en gezichtsuitdrukkingen

Onze whitepaper staat vol tips, aanbevelingen en inzichten om succesvol te kunnen onderhandelen. Maar let op: het draait niet alleen om de inhoud van uw verhaal. Er zijn nog andere factoren die meespelen. Denk daarbij aan lichaamstaal, stemgebruik en gezichtsuitdrukkingen. Maar ook het inzetten van humor. Ook daarover krijgt u informatie waarmee u direct uit de voeten kunt. De vermelding van drie boeken en een website die u verder op weg kunnen helpen maakt onze whitepaper compleet.

Wilt u succesvol kunnen onderhandelen? Vraag onze whitepaper aan en breng de tips in praktijk.