Whitepaper Netwerken

Whitepaper Netwerken

Haalt u al het maximale uit uw netwerken?

Wilt u de whitepaper direct downloaden, klik dan op de onderstaande button.

Whitepaper Aanvragen

Netwerken spelen een steeds belangrijkere rol bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen waar de overheid voor staat. Een succesvolle ambtenaar van de toekomst moet niet alleen het ‘denken in hokjes’ loslaten, maar ook kunnen werken in netwerken. In de whitepaper Netwerken leest u wat hierbij komt kijken. U krijgt het antwoord op vragen als: wat is netwerken precies? Welke dilemma’s spelen er zoal in de praktijk? En hoe gaan mensen hiermee om? De reflectievragen helpen u na te denken over de inzet van netwerken waar u deel van uitmaakt.

Grip houden op uw netwerken

Een netwerk kenmerkt zich door:

  • Gedeelde verantwoordelijkheid
  • Wederzijdse afhankelijkheid 

“Maar kun je dan nog wel sturen en grip houden?”, vragen velen zich af. Wij laten in de whitepaper Netwerken zien dat dat uitstekend kan en bespreken 4 manieren om dit voor elkaar te krijgen. Een cruciale succesfactor voor elk netwerk is dat de leden een gezamenlijke ambitie hebben en van daaruit handelen.

Dilemma’s uit de praktijk

Hoe interessant de theorie ook is, uiteindelijk moeten we er in de praktijk mee aan de slag kunnen. Daarom bespreken we in de whitepaper ook een aantal dilemma’s uit de praktijk van netwerken en hoe mensen hiermee omgaan.
 
Wilt u ook onderzoeken van welke netwerken u deel uitmaakt en hoe u het maximale uit deze netwerken haalt? Vraag dan vandaag nog de whitepaper Netwerken aan.