Whitepaper Netwerken

Whitepaper Netwerken

Inspiratie

Inspiratie

Haal jij al het maximale uit je netwerk?

Wil je de gratis whitepaper direct downloaden, klik dan op de onderstaande button.

Whitepaper Aanvragen

Netwerken spelen een steeds belangrijkere rol bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen waar de overheid voor staat. Een succesvolle ambtenaar van de toekomst moet niet alleen het ‘denken in hokjes’ loslaten, maar ook kunnen werken in netwerken. In de whitepaper Netwerken lees je wat hierbij komt kijken. Je krijgt het antwoord op vragen als: wat is netwerken precies? Welke dilemma’s spelen er zoal in de praktijk? En hoe gaan mensen hiermee om? De reflectievragen helpen je na te denken over de inzet van netwerken waar je deel van uitmaakt.
 

Grip houden op je netwerken

Een netwerk kenmerkt zich door:

  • Gedeelde verantwoordelijkheid
  • Wederzijdse afhankelijkheid 

“Maar kun je dan nog wel sturen en grip houden?”, vragen velen zich af. Wij laten in de whitepaper Netwerken zien dat dat uitstekend kan en bespreken 4 manieren om dit voor elkaar te krijgen. Een cruciale succesfactor voor elk netwerk is dat de leden een gezamenlijke ambitie hebben en van daaruit handelen.
 

Dilemma’s uit de praktijk

Hoe interessant de theorie ook is, uiteindelijk moeten we er in de praktijk mee aan de slag kunnen. Daarom bespreken we in de whitepaper ook een aantal dilemma’s uit de praktijk van netwerken en hoe mensen hiermee omgaan.
 
Wil jij ook onderzoeken van welke netwerken je deel uitmaakt en hoe je het maximale uit deze netwerken haalt? Vraag dan vandaag nog de whitepaper Netwerken aan.

Whitepaper Aanvragen