Favoriete collega van het jaar 2021: Wendy Springer

Thema's

Thema's

Favoriete collega van het jaar 2021: Wendy Springer

Wendy Springer won de Favoriete collega van het jaar-verkiezing! Volgens haar collega Petra Verwaaij een welverdiende titel, omdat Wendy als gedreven jonge ambtenaar verfrissing brengt in het werkveld.
 

De Favoriete collega van het jaar-verkiezing

Omdat wij het belangrijk vinden om af en toe een collega in het zonnetje te zetten, organiseerden we via social media de Favoriete collega van het jaar-verkiezing voor alle overheidsprofessionals in Nederland. De prijs bestond uit een felbegeerde trofee én een gratis Masterclass naar keuze. Petra nomineerde haar collega Wendy, die met deze mooie prijs aan de haal is gegaan.
 

Gezamenlijk werken aan inburgering en laaggeletterdheid

Wendy werkt als beleidsmedewerker bij de gemeente Gorinchem, waar ze zich bezighoudt met de onderwerpen inburgering, laaggeletterdheid en diversiteit. “Ik adviseer de burgemeester en wethouders, maar werk ook samen met partners en andere gemeenten aan het opstellen en uitrollen van beleid dat uiteindelijk een positief effect heeft op inwoners van de gemeente.” Een van die samenwerkingspartners is Petra, beleidsadviseur sociaal domein bij de gemeente Vijfheerenlanden. 

Op dit moment zijn Wendy en Petra bezig met de implementatie van de nieuwe Wet Inburgering. “Inburgering en laaggeletterdheid pakken we regionaal aan”, vertelt Petra. “We werken samen met drie gemeenten: Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden. In deze gemeenten is het aantal statushouders niet heel groot. Ook vormen we met z’n drieën een arbeidsmarktregio met een gezamenlijke sociale dienst. Daarom lag het voor de hand om dit project samen op te pakken.”
 

De ideale basis voor een fijne samenwerking: concreet en praktisch zijn

Wendy en Petra zijn het erover eens dat hun samenwerking heel prettig is. “Ik denk dat dat komt doordat we allebei een hands-on mentaliteit hebben”, zegt Wendy. “We vinden het fijn om zo snel mogelijk in de actiestand over te gaan, te zorgen dat stukken gereed zijn en goede resultaten te behalen.” Petra bevestigt dat. “Wendy en ik werken allebei vanuit een praktische insteek. We zijn niet zweverig of wollig, maar juist heel concreet. Daardoor kunnen we ook echt dingen bereiken.” 
 

Een verdiende winst

Wendy is een harde werker en snelle denker, maar wat haar er vooral uit laat springen is volgens Petra haar gedrevenheid. “En dan bedoel ik vooral de gedrevenheid voor de inwoners. Het gaat Wendy er niet om dat er een mooi beleidsstuk op de plank ligt, maar dat inwoners vooruit kunnen.” En daarom verdient Wendy absoluut de titel Favoriete collega van het jaar! 

Op de vraag hoe het voelt om deze titel te mogen dragen, reageert Wendy blij: “Ik ben heel erg vereerd!” Haar trofee staat midden in de woonkamer en inmiddels heeft ze een Masterclass uitgezocht: de Masterclass Strategie en Beleid in een Politieke Omgeving. “Deze sluit goed aan op inburgering, omdat dat een politiek gevoelig onderwerp is”, geeft Wendy als toelichting op haar keuze. “En je hebt draagvlak van inwoners nodig. Als ambtenaar moet je daar goed doorheen zien te laveren”, voegt Petra eraan toe. “Dan is zo’n Masterclass een mooie opleiding.”

Thema's

Thema's