Michelle is Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022!

Thema's

Thema's

Michelle is Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022!

Michelle Kames is de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022! Heb je de liveshow van de grote finaledag gemist? Wij vertellen je kort hoe en waarom zij de prijs in de wacht heeft gesleept en wat ze als Jong én Ervaren Ambtenaar gaat doen.
 

De beslissende eindpitch

De afgelopen maanden hebben Marc, Martin en Michelle met verschillende opdrachten en het werven van stemmen hard gestreden voor de titel. Tijdens de finale kregen zij nog één laatste kans om de jury te overtuigen. Er werd hen gevraagd om een pitch te houden als reactie op de vraag: Hoe kunnen jonge ambtenaren bijdragen aan de zo gewenste, nieuwe bestuurscultuur? Dat ging ze alle drie goed af, maar een trotse en blije Michelle ging er vandoor met de bokaal en een cheque voor de training Boost Je Talent van Bestuursacademie Nederland. Waarom? Omdat zij volgens de jury:

  • goed luistert naar de mensen om haar heen;
  • niet bang is om tegen te spreken;
  • een overtuigende powervrouw is!

 

De ambities van Michelle

Michelle gaat er het komende jaar met haar lef en energie voor zorgen dat de jonge ambtenaar een nog groter podium krijgt. Haar einddoel is het vernieuwen van de bestuurscultuur. Een cultuur waarin alle ruimte is voor jonge ambtenaren om hun waardevolle bijdrage te leveren. Om te beginnen schuift ze de komende periode een keer per maand aan bij een radioprogramma. In dit programma vertelt ze over het vak van de ambtenaar, zodat ze het imago hiervan kan verbeteren. Ze wil laten zien dat werken bij de overheid leuk en dynamisch is.
 

Jonge ambtenarennetwerk

Zonder haar netwerken van jonge ambtenaren zou FUTUR, de organisator van de Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing, niet kunnen bestaan. Daarom wilde FUTUR ook hen dit jaar in het zonnetje zetten. FUTUR reikte een prijs uit aan het jonge ambtenarennetwerk dat zich het afgelopen jaar volop inzette voor de aangesloten leden. Dat is het netwerk Jong Defensie geworden. Deze jonge ambtenaren weten de formele en informele hiërarchie in hun organisatie te omzeilen en zo nog meer impact te maken voor de jonge ambtenaren in hun organisatie.
 

Nieuwsgierig naar de hele finale?

Ben je benieuwd naar de pitch van Michelle en de andere finalisten en de beoordeling van de jury? Dan kun je het volledige live-event terugkijken via https://live.futur.nl/livestream.

Thema's

Thema's