Workshop Personal Branding voor finalisten Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021

Thema's

Thema's

Workshop Personal Branding voor finalisten Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021

De finale van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021-verkiezing is in zicht. Die dag gaan de jonge ambtenaren de jury overtuigen van hun authentieke kracht. Alex van der Weide bereidde hen hierop voor met de workshop Personal Branding.
 

Een pitch over de persoonlijke ‘why’

De drie finalisten zijn genomineerd met een reden: ze doen iets bijzonders. Dat doen ze goed en dat valt op. Ze hebben impact. Tijdens het verkiezingsevenement op 21 januari 2021 krijgen zij nog één kans om iedereen daarvan te overtuigen met een pitch. Een pitch waarin zij vertellen waarom zij zo trots zijn op hun werk als jonge ambtenaar. Alex van der Weide, expert op het gebied van branding, ging daarom met de finalisten op zoek naar hun MerkWaardige verhaal. Hun persoonlijke ‘why’.
 

De zoektocht naar de merkwaardige ik

In de pitch moeten de finalisten ‘reclame maken’ voor zichzelf. Of anders gezegd: ze moeten zich als merk presenteren. “Tijdens de workshop ontdekten de kandidaten wat hun MerkWaardig maakt”, vertelt Alex. “Je bent MerkWaardig als je opvalt, omdat je dingen anders doet dan de rest. In je verhaal moet je natuurlijk niet overdrijven, want je moet wel kunnen nakomen wat je in een pitch belooft. Je moet dus ook het Merk Waardig zijn. Zeker als finalist van de Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing, want de winnaar of winnares zal als ambassadeur voor jonge ambtenaren de komende tijd vol in de schijnwerpers staan!“

Jaarlijks organiseert Alex de workshop Personal Branding voor de jonge ambtenaren en steeds merkt hij weer hoe moeilijk zij het vinden om te bepalen wat hun ‘why’ is. “Mensen kunnen vaak goed benoemen wat ze doen en hoe ze dat doen, maar eigenlijk niet waarom. Tijdens zo’n workshop Personal Branding ga je echt jezelf ontdekken. Wat is authentiek en anders aan jou? Wat beloof jij mensen en waarom doe je dat? De kandidaten waren hier heel enthousiast over en hebben echt iets over zichzelf geleerd. Ze hebben dan ook allemaal hun persoonlijke ‘why’ gevonden en prachtig vertaald naar een pitch.” 
 

Iedereen wint

Volgens Alex hebben alle finalisten eigenlijk al gewonnen. “De kandidaten mogen trots zijn op hun nominatie. Dat ze geselecteerd zijn voor deze verkiezing betekent dat zij iets toevoegen en authenticiteit hebben. Elk jaar valt het me weer op hoe professioneel de jonge ambtenaren zijn. Iedere professionele organisatie wil zulke jonge professionals in dienst hebben. En dankzij de workshop begrijpen ze nu ook heel goed waarom ze doen wat ze doen en waarom ze daar trots op kunnen zijn. Houd die MerkWaardige trots vast”, geeft Alex nog als mooie boodschap aan de finalisten mee.
 

Erbij zijn? 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de MerkWaardige verhalen van de finalisten? Je kunt je hier aanmelden voor het online verkiezingsevenement FUTUR LIVE! op 21 januari 2021. Het wordt een interactieve liveshow met bekende sprekers over werkgeluk en een pubquiz speciaal voor jonge ambtenaren.

Thema's

Thema's