Wie wordt de streetwise ambtenaar van het jaar 2024?

Thema's

Thema's

Wie wordt de streetwise ambtenaar van het jaar 2024?

De Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing is in volle gang. Het thema is ‘streetwise’, omdat FUTUR dit dé eigenschap vindt van de ambtenaar van de toekomst. Wat betekent ‘streetwise’ en hoe verloopt het verkiezingsproces verder?
 

De streetwise ambtenaar: een blik van buiten naar binnen

Steeds vaker is er onvrede vanuit de samenleving over de overheid. De kloof tussen inwoners en overheid wordt hierdoor groter. Het is belangrijk om deze kloof te dichten, want de burger staat voor de overheid immers centraal. Om voor hen een betere maatschappij te creëren en ze betrokken te houden, is veel contact onmisbaar. En daar is de streetwise ambtenaar goed in. Deze ambtenaar heeft aandacht voor inwoners en hun behoeften. Hij of zij weet wat er speelt in de maatschappij en begrijpt welke uitdagingen dit met zich meebrengt. Deze kennis is noodzakelijk om goed beleid te ontwikkelen. Op dat gebied is de streetwise ambtenaar creatief in het bedenken van oplossingen die aansluiten bij de wereld van inwoners én de ambtelijke organisatie. Een toppertje dus, deze jonge ambtenaar!
 

Het vervolg van de Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing

De tien kandidaten die kans maken op de titel worden deze week bekend gemaakt. Een overzicht hiervan vind je dan op https://futur.nl/javhj. Op 26 januari krijgen de jonge ambtenaren een workshop van onze docent Jaco Kirchjunger. Jaco heeft al ruim 25 jaar ervaring met speechen en (dynamisch) presenteren en geeft hier verschillende trainingen over bij Bestuursacademie Nederland. Hij is dan ook de ideale persoon om de kandidaten voor te bereiden op de finale op 11 april 2024. Om een finaleplek te bemachtigen, krijgen ze de komende periode een opdracht waarmee ze moeten aantonen dat ze de titel Jonge Streetwise Ambtenaar van het Jaar écht verdienen.
 
We wensen de deelnemers veel succes en plezier met deze boeiende workshop en zijn benieuwd welke ambtenaren uiteindelijk in de finale staan!

Thema's

Thema's