Vergroot je (werk)geluk met een opleiding of training!

Thema's

Thema's

Vergroot je (werk)geluk met een opleiding of training!

Het nieuwe opleidingsseizoen is begonnen! Ook in oktober gaan veel van onze opleidingen van start. Overweeg je om een opleiding te gaan volgen, maar heb je nog wat motivatie nodig om daadwerkelijk de stap te zetten? Lees dan snel verder.  

 

Waarom een opleiding of training volgen? 

We hoeven jou als overheidsprofessional eigenlijk niet meer te vertellen hoe belangrijk het is om je te blijven ontwikkelen. De veranderende maatschappij stelt steeds weer andere eisen aan je. Je hebt nieuwe kennis en vaardigheden nodig om je werk te kunnen blijven doen, de kwaliteit van je werk te verhogen en je taken efficiënt uit te voeren. Maar een opleiding kost wel tijd, geld en energie. Hieronder vertellen we je waarom het volgen van een opleiding of training toch de moeite waard is. 

 

Meer werkgeluk 

Nieuwe dingen leren leidt vaak tot meer werkplezier. Het helpt je om je talenten beter te benutten en maakt het mogelijk nieuwe uitdagingen aan te gaan. Bijvoorbeeld doorgroeien in je functie, andere taken en verantwoordelijkheden oppakken of misschien wel overstappen naar een hele andere functie die je gelukkiger maakt. Als je plezier hebt in je werk, haal je er meer voldoening en energie uit. Dat is heel belangrijk, want werkgeluk neem je mee naar huis. 

 

De kwaliteit van je leven verbeteren 

Jezelf blijven ontwikkelen draait dus niet alleen om bijblijven in je werk. Je kunt er de kwaliteit van je leven mee verbeteren. Naast het positieve effect van werkplezier op je stemming, heb je thuis vaak ook iets aan je nieuwe kennis en vaardigheden. We hebben vernieuwing en creativiteit nodig om de uitdagingen in ons dagelijks leven op te lossen. Ook geeft het aanpakken van je persoonlijke valkuilen en het zetten van concrete stappen in de door jou gewenste richting je meer zelfvertrouwen. 

 

Hulp van je organisatie 

Veel organisaties vinden het belangrijk dat hun medewerkers zich blijven ontwikkelen en maken daar budget voor vrij. Gelukkige medewerkers doen immers hun werk beter en voelen zich meer verbonden met de organisatie. Ze zijn duurzaam inzetbaar en helpen de organisatie verder vooruit. Mogelijk ziet je werkgever daarom ook het belang van jouw opleiding in en is hij of zij bereid om een bijdrage te leveren, in geld en misschien ook wel in tijd. 
  

Maak een ontwikkelplan 

Wil jij voor jezelf bepalen welke kennis en vaardigheden je nodig hebt om vooruit te komen? Maak dan eens een ontwikkelplan. Beschrijf daarin wie je bent en waar je naartoe wilt. Wat zijn jouw talenten en valkuilen? Wat vind je echt belangrijk in het leven? Waar word je blij van en wat motiveert je? Zo leer je jezelf goed kennen en ontdek je wat je wilt en wat je nodig hebt om daar te komen. 

 

Ontwikkel jezelf verder bij de Bestuursacademie 

Heb je duidelijk voor ogen op welke punten jij jezelf verder wilt ontwikkelen en ben je op zoek naar de opleiding of training die daar perfect bij past? Onze opleidingsadviseurs adviseren je graag. Je kunt contact met hen opnemen via telefoonnummer 035 – 7 604 850 of mailen naar info@bestuursacademie.nl

Thema's

Thema's