Politieke podcasts om naar te luisteren

Thema's

Thema's

Politieke podcasts om naar te luisteren

Wat gebeurt er tijdens de coronacrisis achter de schermen in de politiek? Voor wie graag het politieke nieuws in een breder perspectief wil plaatsen, hebben wij een aantal interessante podcasts op een rij gezet.
 

NRC: Haagse Zaken

Haagse Zaken is de politieke podcast van NRC, waarin je elke week wordt bijgepraat over alles wat er op en rond het Binnenhof gebeurt. Wat gebeurt er nu bijvoorbeeld met de onderwerpen die voor de coronacrisis het gesprek van de dag waren? Journaliste Lamyae Aharouay presenteert en ontvangt steeds andere NRC-journalisten in de studio die uitleggen in welke context je het laatste nieuws moet plaatsen. Aharouay neemt de tijd voor elk onderwerp en stelt gerichte vragen, waardoor je echt de diepte in gaat.

https://www.nrc.nl/rubriek/haagse-zaken/
https://itunes.apple.com/nl/podcast/haagse-zaken/id1205520865?mt=2
 

De dag

Wat treffen oud-verpleegkundigen aan nu ze weer ingezet worden in de zorg? Welke vliegtuigmaatschappijen vliegen straks nog? Met welke economische rampen uit het verleden kunnen we de huidige crisis vergelijken en hoe moeten we deze crisis dan aanpakken? Podcast De Dag staat op dit moment volledig in het teken van het coronavirus. Elisebeth Steinz neemt je mee in de verhalen achter het nieuws, die verteld worden door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-dag
https://itunes.apple.com/nl/podcast/de-dag/id1339219119?mt=2
 

Betrouwbare Bronnen

Wat gebeurt er voor en achter de schermen in de politiek? In deze wekelijkse podcast praat Jaap Jansen uitgebreid met politieke hoofdrolspelers en deskundigen over het laatste nieuws. Ook koppelt in elke aflevering historicus Pieter Gerrit Kroeger politieke geschiedenis aan de actualiteit. 
Het enige nadeel is dat je wel even de tijd moet hebben: gemiddeld duurt een aflevering 2 tot 3 uur. 

https://art19.com/shows/betrouwbare-bronnen
https://itunes.apple.com/nl/podcast/betrouwbare-bronnen/id1434702387?mt=2
 

De week van Kee

Politiek redacteuren Peter Kee en David van der Wilde nemen je in rapportages mee naar de achterkamertjes. Ze stellen je voor aan de belangrijkste spelers en geven reconstructies van het belangrijkste nieuws op het Binnenhof. Korte fragmenten volgen elkaar in snel tempo op en worden afgewisseld met soundbites en een speelse muziekkeuze. Alle afleveringen duren niet meer dan 20 minuten. 

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-week-van-kee
https://itunes.apple.com/nl/podcast/de-week-van-kee/id1299082867?mt=2
 

De Volkskrant  

Wil je juist even je gedachten verzetten en luisteren naar onderwerpen die niets te maken hebben met het coronavirus en/of de politiek? Dan zijn documentaires, verhalen, culinaire podcasts of podcasts over muziek en kunst waarschijnlijk meer iets voor jou. Je vindt altijd een actueel aanbod op de website van De Volkskrant:

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/t/podcast-tips/

Thema's

Thema's