Incompanytraject IGOM

Thema's

Thema's

Incompanytraject IGOM

Bestuursacademie Nederland voert een incompanytraject uit bij IGOM, een samenwerkingsverband dat zich richt op het optimaal functioneren van mensen en organisaties binnen de overheid. IGOM biedt een selectie van onze trainingen aan. Dit aanbod is speciaal voor medewerkers van overheidsinstanties in de regio Limburg die aangesloten zijn bij IGOM.
 

IGOM: samen alles uit mensen en organisaties halen

IGOM is een mobiliteitsnetwerk voor overheidsinstanties in Limburg. Op de website van de organisatie is een ruim aanbod met vacatures voor overheidsprofessionals te vinden en kunnen via de inhuurdesk tijdelijke krachten ingeschakeld worden. Daarnaast heeft IGOM haar eigen academie met interessante trainingen. Overheidsinstanties in Limburg kunnen zich aansluiten bij IGOM om hier gebruik van te maken. Samen zorgen de IGOM-organisaties ervoor dat elke medewerker op de juiste plek zit en talenten optimaal benut worden.
 

IGOM-Academie

Binnen de overheid zijn medewerkers nooit uitgeleerd. De IGOM-Academie zorgt ervoor dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn door het vergroten van kennis en het verder ontwikkelen van competenties. Ook biedt de academie de kans om te netwerken binnen de regio en onderling waardevolle kennis te delen. Zo leren de aangesloten overheidsinstanties met en van elkaar. Bovendien is het door het uitwisselen van ervaring, kennis en vaardigheden mogelijk om onderling knelpunten op te lossen en kansen te benutten.

De trainingen die aangeboden worden via de academie zijn gratis te volgen door medewerkers van IGOM-organisaties. Meestal gaat het om trainingen van 1 of 2 dagen, zodat het makkelijk te combineren is met een vaste baan.
 

In samenwerking met Bestuursacademie Nederland

Al een aantal jaar hebben wij een hele prettige samenwerkingsrelatie met IGOM. Samen zorgen we ervoor dat er continu een mooi en waardevol aanbod aan trainingen beschikbaar is. Onze trainingen vormen een ideale toevoeging vanwege onze bekendheid binnen de overheid en onze vakkennis vanuit het werkveld. Op dit moment voeren we onder andere de volgende trainingen uit:

  • Nudging
  • Ondermijning Signaleren
  • Politiek-bestuurlijke Sensitiviteit
  • Samenwerken

Jaarlijks bespreken we samen met IGOM welke thema’s er spelen binnen onze maatschappij. Vervolgens bepalen we welke trainingen een toegevoegde waarde kunnen bieden. Een aantal keer per jaar worden de lopende trainingen besproken en bekijken we of er trainingen vervangen of nieuw toegevoegd moeten worden om beter aan te sluiten op de wensen en actualiteiten. De deelnemers van de IGOM-Academie zijn heel positief over onze trainingen. Met name vanwege de herkenbare voorbeelden die de trainers uit het werkveld geven en de ruimte die er is om eigen vraagstukken in te brengen.
 

Interesse in IGOM of een incompany- of maatwerktraject?

Ben je werkzaam bij een overheidsinstantie in Limburg en ben je geïnteresseerd in IGOM en het aanbod van de IGOM-Academie? Bekijk dan eens hun website www.igom.nl. Heb je interesse in een incompany- of maatwerktraject voor jouw organisatie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 035 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl voor een vrijblijvende afspraak.

Thema's

Thema's