4 politieke podcasts om naar te luisteren

Thema's

Thema's

4 politieke podcasts om naar te luisteren

Wat zijn de gevolgen van een Brexit voor de Nederlandse politiek? Waarom is er zo veel onenigheid over het klimaatakkoord? En waarom komt er voorlopig geen verruiming van het kinderpardon? Voor wie graag het politieke nieuws in een breder perspectief wil plaatsen, hebben wij voor u de 4 beste podcasts op een rij gezet.

1.    NRC: Haagse Zaken

Haagse Zaken is de politieke podcast van NRC, waarin u elke week wordt bijgepraat over alles wat er op en rond het Binnenhof gebeurt. Journaliste Lamyae Aharouay presenteert en ontvangt steeds andere NRC-journalisten in de studio die uitleggen in welke context u het laatste nieuws moet plaatsen. Aharouay neemt de tijd voor elk onderwerp en stelt goede vragen, waardoor u echt de diepte in gaat. Aanraders zijn de afleveringen over de Brexit en de dividendbelasting.

https://www.nrc.nl/rubriek/haagse-zaken/
https://itunes.apple.com/nl/podcast/haagse-zaken/id1205520865?mt=2

2.    De dag

Elke werkdag hoort u bij ‘De Dag’ gesprekken die net even verder graven. Jurgen van den Berg en Lara Rense nemen u mee in verhalen achter het nieuws, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen. Deze podcast gaat niet alleen over politiek, maar ook over andere onderwerpen die het nieuws gehaald hebben. Zo zijn er afleveringen over de provinciale verkiezingen, Air France- KLM en de rol van China. 

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-dag
https://itunes.apple.com/nl/podcast/de-dag/id1339219119?mt=2

3.    Betrouwbare Bronnen

Wat gebeurt er voor en achter de schermen in de politiek? In deze wekelijkse podcast praat Jaap Jansen uitgebreid met politieke hoofdrolspelers en deskundigen over het laatste nieuws. Ook koppelt in elke aflevering historicus Pieter Gerrit Kroeger politieke geschiedenis aan de actualiteit van nu. 
Enige nadeel is dat u wel even de tijd moet hebben: gemiddeld duurt een aflevering 2 tot 3 uur. 

https://art19.com/shows/betrouwbare-bronnen
https://itunes.apple.com/nl/podcast/betrouwbare-bronnen/id1434702387?mt=2

4.    De week van Kee

Politiek redacteuren Peter Kee en David van der Wilde nemen u in rapportages mee naar de achterkamertjes, stellen u voor aan de belangrijkste spelers en geven reconstructies van het belangrijkste nieuws op het Binnenhof. Korte fragmenten volgen elkaar in snel tempo op en worden afgewisseld met sound bites en een speelse muziekkeuze. Alle afleveringen duren niet meer dan 20 minuten. 

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-week-van-kee
https://itunes.apple.com/nl/podcast/de-week-van-kee/id1299082867?mt=2

Thema's

Thema's