Trainingsprogramma Starten bij de Gemeente

In korte tijd klaar om te werken bij de gemeente

1e startmoment

17-11-2021

Niveau

Training

Duur

8 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werken bij de gemeente is bijzonder. Je draagt door je werk bij aan het dagelijks leven en welzijn van inwoners. Je hebt invloed op de manier waarop zij zorg ontvangen, hoe ze wonen en hoe hun leefomgeving eruitziet. Dat vraagt om een open blik, initiatief en de wil om echt het verschil te maken. Maar ook om specifieke kennis en vaardigheden. In dit trainingsprogramma word je voorbereid om bij een gemeente aan de slag te gaan. Je leert hoe de gemeente werkt, doet basiskennis op van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), leert projectmatig werken en krijgt zicht op de verhouding tussen de overheid en de maatschappij. Zo kun je vol vertrouwen bij de gemeente aan de slag.

Jouw resultaat

Na dit trainingsprogramma beschik je over meer inzicht in de gang van zaken bij de gemeente. Je hebt zicht op je positie als medewerker en weet wat er allemaal komt kijken bij projectmatig werken. Ook ken je de basisbeginselen van de Algemene wet bestuursrecht.

Doelgroep

Je bent maatschappelijk betrokken en je wilt aan de slag bij de gemeente. Of je werkt sinds kort bij een gemeente en wilt beschikken over een goede basis om succesvol aan de slag te kunnen.

Aanpak

Voordat je begint aan dit trainingsprogramma geef je via een intake aan wat je specifieke leerdoelen zijn. De trainer zorgt ervoor dat je oefent met de elementen die voor je leerdoelen van belang zijn.

In de training Projectmatig Werken binnen de Overheid leer je meer over het plannen en organiseren van projecten en hoe je dit in de praktijk toepast. In de training worden verschillende werkvormen afgewisseld, waarin je direct je nieuwe kennis en vaardigheden toepast.

Tijdens de training Algemene Wet Bestuursrecht verdiep je je in de basisbeginselen van de Awb. We maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van voorbeelden uit jouw werkpraktijk. Zo kun je wat je leert direct toepassen.

In de training Hoe Werkt de Gemeente nemen wij je mee in de wereld van de gemeentelijke organisatie. Door in te gaan op onderwerpen die een centrale rol spelen binnen de gemeente zul je je als nieuwkomer snel thuis voelen binnen de gemeentelijke organisatie.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Trainingsprogramma Starten bij de Gemeente

In korte tijd klaar om te werken bij de gemeente

1e startmoment

17-11-2021

Niveau

Training

Duur

8 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.