Protocol en Etiquette

De do’s en don’ts bij officiële ontvangsten

1e startmoment

11-11-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het takenpakket van de medewerker Kabinetszaken is zeer divers en verschilt per gemeente. Tijdens een (officieel) evenement ontvangt, begroet en begeleid je belangrijke gasten. Kennis van protocol en etiquette is van groot belang. Maar welke voorrangsregels gelden er bij officiële evenementen? Wat is de juiste plaats van je eregasten en wie zit vooraan en waarom? Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het maken van een draaiboek? Deze training is in samenspraak met de doelgroep ontwikkeld en heeft als doel je verder te professionaliseren.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training kun je zelfstandig de primaire protocollaire kabinetstaken uitvoeren. Je hebt kennis van historische achtergronden en ontwikkelingen van de etiquette en kent de voorrangsregels bij officiële evenementen met gasten uit binnen- en buitenland. Je weet met welke protocollaire voorschriften, integriteitscodes en etiquetteregels je in uiteenlopende situaties rekening moet houden.

Doelgroep

Je bent in je gemeente betrokken bij de ondersteuning en advisering van je burgemeester. Je werkt bijvoorbeeld op de afdeling Kabinetszaken, Externe Betrekkingen, Communicatie of het Bestuurssecretariaat.

Aanpak

Deze training kent een interactieve opzet. Een actieve houding is hiervoor noodzakelijk. De onderwerpen worden praktijkgericht behandeld en gerelateerd aan je eigen praktijksituatie. De onderlinge uitwisseling van ervaringen heeft een positief effect op het leerproces. Tijdens de eerste trainingsdag ga je vooral aan de slag met de theorie rondom protocol en etiquette. De tweede trainingsdag is vooral praktijkgericht.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Protocol en Etiquette

De do’s en don’ts bij officiële ontvangsten

1e startmoment

11-11-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.