Trainingspakket Startend Beleidsadviseur

Goed voorbereid aan de slag

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

Training

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt beleid ontwikkelen dat goed aansluit bij de behoeften van jouw gemeente. En vervolgens je adviesvaardigheden optimaal inzetten om dit beleid toe te lichten en gerealiseerd te krijgen. Met dit trainingspakket word je goed op weg geholpen naar je eerste stappen als beleidsadviseur. Zo ontdek je welke fases de basis vormen voor een succesvolle beleidsontwikkeling. Ook leer je de samenwerking opzoeken met collega's, burgers en organisaties om de verschillende belangen in kaart te brengen en uiteenlopende partijen bij je initiatieven te betrekken. Na afloop van dit programma ben je dan ook goed voorbereid op de dynamische functie van beleidsadviseur.

Jouw resultaat

Na afloop van dit programma ben je bekend met de processen omtrent het opstellen en uitvoeren van beleid. Daarnaast heb je je vaardigheden als adviseur verder ontwikkeld. Zo weet je de regie te houden als er verschillende belangen spelen en beheers je verschillende communicatiestijlen.

Doelgroep

Je bent startend beleidsadviseur binnen de overheid en je wilt je kennis en vaardigheden voor deze functie versterken.

Aanpak

In dit trainingspakket volg je 2 trainingen van 3 dagen waarin je wegwijs wordt gemaakt binnen het beleidsproces en werk je aan je adviesvaardigheden. Je oefent met het schrijven van beleidsstukken en past deze vaardigheden direct in je werk toe.

Daarnaast ga je aan de slag met het verfijnen van je adviesvaardigheden. Wat maakt iemand een goede adviseur? En welke vaardigheden heb jij nodig om in een veld met uitleenlopende belangen te floreren? Met deze vragen en de uitkomsten erop ga je aan de slag in dit programma.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Trainingspakket Startend Beleidsadviseur

Goed voorbereid aan de slag

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

Training

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.