Organiseren van Verkiezingen in Coronatijd

Creatief omgaan met uitdagingen

1e startmoment

21-09-2021

Niveau

Training

Duur

1 dag

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het aantal bezoekers, de inrichting van het stembureau, het aantal stembureaus. Het zijn enkele onderwerpen die overwogen moeten worden om de verkiezingen komend jaar veilig te laten verlopen. In deze training leer je in korte tijd wat er komt kijken bij het organiseren van verkiezingen in coronatijd. Zo houd je je onder meer bezig met het opstellen van coronaprotocollen en ontdek je hoe je de verkiezingen op het niveau van de gemeente en het stembureau vorm kunt geven om alle stemmers en medewerkers een zo veilig mogelijke omgeving te bieden.

Jouw resultaat

Na deze training kun je de verkiezingen in 2021 (juridisch) correct en 'veilig' voorbereiden en organiseren. Je hebt handvatten om deze verkiezingen juist, effectief en coronaproof voor te bereiden, te begeleiden en aan te sturen. Bovendien ben je in staat om bestuur, collega’s en burgers te informeren en hun vragen op correcte wijze te beantwoorden.

Aanpak

Samen met je docent en collega-studenten bespreek je wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van verkiezingen ten tijde van een pandemie. Aan welke voorwaarden moet je voldoen? En welke ruimte heb je om van de reguliere werkwijze af te wijken? Je bekijkt de mogelijkheden om veiligheid en verkiezingen samen te laten gaan en neemt de opgedane inzichten mee naar je eigen werklocatie.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor projectleiders en -medewerkers die tot taak hebben de verkiezingen in 2021 te organiseren en daarbij rekening moeten houden met de 1,5-meter samenleving en andere coronarichtlijnen.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Coronaproof

 • Opstellen van coronaprotocollen
 • Coronaproof stembureau: aantal, toegankelijkheid, inrichting enzovoort
 • Coronamaatregelen tijdens dag zelf, voor kiezers en stembureauleden

Organisatie

 • Het proces ‘organiseren verkiezingen’ (dag van de stemming)
 • Kiesgerechtigdheid en wijze van stemmen (volmacht, kiezerspas enzovoort)
 • De instelling en werkwijze van het stembureau
 • Certificering stembureauleden
 • Rechten en plichten van kiezers (openbaarheid, bezwaar maken, legitimatie)

De uitslag

 • Opstellen en controleren van proces-verbaal
 • Mogelijkheid voor centraal tellen: wat is het en hoe te organiseren?
 • Opstellen van de uitslag en bekend maken
 • Afspraken met het hoofdstembureau over inlevering uitslagen en processen-verbaal

Actuele ontwikkelingen

 • Early voting
 • Stemmen op partij of kandidaat

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Organiseren van Verkiezingen in Coronatijd’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 569,-
Studiemateriaal
€ 30,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 703,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Organiseren van Verkiezingen in Coronatijd

Creatief omgaan met uitdagingen

1e startmoment

21-09-2021

Niveau

Training

Duur

1 dag

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.