HBO Beleidsadviseur

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau

1e startmoment

Februari 2022

Niveau

HBO niveau

Duur

12 maanden

Studievormen

Dag, Zaterdag, Avond en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als adviseur in de publieke sector moet je rekening houden met verschillende wettelijke kaders, belangen en politiek-bestuurlijke overwegingen. In dit programma ontdek je hoe je je beleidsvoorstellen en -adviezen kunt relateren aan strategische en politieke doelen. Hierbij houd je alle stakeholders in het oog. Onze ervaren docenten reiken je diepgaande kennis van bestuurskunde, management en adviseren aan. Je gaat aan de slag met nieuw beleid en te herzien beleid en stelt vast welke kwesties onderzocht moeten worden. Deze analyseer, evalueer en rapporteer je. Dankzij onze praktijkgerichte aanpak kun je de theorie direct toepassen.

Doelgroep

Je bent beleidsmedewerker of -adviseur in een overheids- of non-profitorganisatie en je wilt je kennis en kunde verbreden op het gebied van strategisch adviseren.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkel je je kennis en vaardigheden op het gebied van management en besluitvorming binnen de overheid. Daarnaast analyseer je je adviserende vaardigheden en ga je aan de slag met het versterken hiervan. Je werkt aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk. Na afronding van dit programma kun je gedegen en onderbouwde adviezen in je eigen werkomgeving met overtuiging presenteren en met succes implementeren.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Beleidsadviseur

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau

1e startmoment

Februari 2022

Niveau

HBO niveau

Duur

12 maanden

Studievormen

Dag, Zaterdag, Avond en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.