Beleid Maken bij de Gemeente

Basiskennis voor beleidsmedewerkers

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

Training

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt als gemeenteambtenaar beleid gaan ontwikkelen en uitvoeren. Kennis van de werking van de gemeente en het beleidsproces is dan een must. In dit programma ontwikkel je je op beide gebieden. Zo leer je wat er komt kijken bij het maken van beleid en oefen je met het schrijven ervan. Daarnaast verdiep je je in de organisatie, taken en bevoegdheden van de gemeente. Zo weet je precies wat er van jou verwacht wordt.

Jouw resultaat

Na afloop van dit programma weet je hoe de gemeente georganiseerd is en wie welke rol en bevoegdheid heeft. Daarnaast ben je bekend met het beleidsproces en kun je hier een waardevolle bijdrage aan leveren.

Doelgroep

Je bent (aankomend) medewerker bij een gemeente en je hebt veel met de beleidscyclus te maken.

Aanpak

Het programma Beleid Maken bij de Gemeente is een combinatie van twee trainingen. In deze trainingen leer je de taken, rollen en werking van de gemeente en haar relatie met burgers beter kennen. Daarnaast ga je actief aan de slag met beleidsvorming.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Beleid Maken bij de Gemeente

Basiskennis voor beleidsmedewerkers

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

Training

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.