WOZ en OZB

Aan de slag met de WOZ en OZB in deze CPION-erkende opleiding

Vakgebied

Opleidingsniveau

MBO niveau

Studievormen

Dag

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Hoe zien de Wet WOZ en OZB er in hoofdlijnen uit? Met welke partijen krijg je te maken als je het over de WOZ hebt? In deze praktische basisopleiding krijg je het antwoord op deze en andere vragen rondom de WOZ en OZB. Met een ervaren docent uit de praktijk ga je met de betreffende onderwerpen concreet en praktijkgericht aan de slag. Naast de algemene basiskennis over de WOZ en OZB krijg je ook inzicht in andere aspecten waarmee je in je werkpraktijk te maken krijgt.

Jouw resultaat

Na afloop van deze vakopleiding ken je de hoofdprincipes van de WOZ en OZB. Je legt hierdoor een basis om op dit vakgebied aan de slag te gaan.

Aanpak

In deze opleiding ga je samen met medestudenten interactief aan de slag met het thema heffingen. Je werkt aan een praktijkgerichte opdracht die je in je eigen werkomgeving gaat maken. Na het afronden van deze opleiding heb je kennis van en inzicht in de verschillende aspecten van de WOZ en OZB. Zo komt de inhoud van de wet in hoofdlijnen aan bod, maar ook algemene kenmerken van de wet in de praktijk. Daarnaast leer je met welke partijen je te maken kunt krijgen in het kader van de Wet WOZ. Deze opleiding is onderdeel van de Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO). Die opleiding heeft het predicaat Registeropleiding SPMBO/FOLO.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Motivatie en interesse zijn voor deze opleiding minstens zo belangrijk. Deze opleiding verzorgen wij op MBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent nieuw of nog weinig ervaren binnen het vakgebied van de WOZ en OZB. Je bent op het gebied van heffingen op zoek naar een basisopleiding, die je met name de essentiële kennis hierover biedt.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De Wet WOZ in hoofdlijnen
  • Wat is een onroerende zaak?
  • De objectafbakening
  • De waardebepaling en -vaststelling en het waarderingsproces
  • De verschillende partijen in het kader van de Wet WOZ
  • Bezwaar en beroep tegen de WOZ-­beschikking
  • Gegevensverstrekking aan en door gemeenten
  • Plaats, historie en kenmerken OZB in het algemeen
  • De OZB in hoofdlijnen

Diploma

De opleiding rond je af met een digitaal examen. Wanneer je hiervoor een voldoende resultaat hebt behaald, ontvang je het diploma ‘WOZ en OZB’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze opleiding duurt 2 maanden. Je hebt 5 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.669,-
Studiemateriaal
€ 150,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 125,-
Locatiekosten
€ 147,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.351,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

WOZ en OZB

Aan de slag met de WOZ en OZB in deze CPION-erkende opleiding

Vakgebied

Opleidingsniveau

MBO niveau

Studievormen

Dag

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.