WOZ en OZB Verdieping

Diepgaande kennis op het gebied van WOZ en OZB

1e startmoment

01-09-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je werkt bij de afdeling Heffingen en bepaalt met je team de WOZ- waarde. Je weet dat de WOZ-waarde breed wordt gebruikt: van belastingheffing tot bij de vastgoedfraudebestrijding. Het belang van de WOZ-waarde ligt in jouw handen en dus ben je altijd zeer goed op de hoogte. Je bent natuurlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In deze verdieping staat de wet- en regelgeving en de jurisprudentie daarom centraal. Daarnaast gaan we dieper de materie in. Van hoofdlijnen naar de hoed en de rand.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je diepgaande kennis opgedaan op het gebied van WOZ en OZB. Zo ben je bekend met het doel en de opzet van de regelingen en kun je heffingsmaatstaven toepassen, gegevens verstrekken en bezwaar en beroep aantekenen. Hiermee verhoog je de kwaliteit van je werkzaamheden en ontdek je de samenhang tussen WOZ en andere heffingen.

Aanpak

In deze opleiding komen onderwerpen als objectafbakening, waardebepaling, heffingsmaatstaven en informatieplicht aan de orde. Je leert de theorie in de juiste context te plaatsen en oefent met het in praktijk brengen van nieuwe inzichten. Daarbij word je begeleid door een docent die zelf in de praktijk actief is.

Vooropleiding

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je werkt bij de afdeling Heffingen en bepaalt samen met je team de WOZ-waarde. Graag wil je je verder verdiepen in dit onderwerp.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Samenhang Wet WOZ met andere heffingen
  • Roerende en onroerende zaken
  • Verschillende partijen in het kader van de Wet WOZ
  • Relevante aspecten Wet WOZ
  • OZB/BRWBR, nader uitgewerkt

Diploma

Je rondt de module af met een digitaal examen. Bij voldoende beoordeling ontvang je het diploma ‘WOZ en OZB Verdieping’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Het programma duurt 4 maanden. Je volgt 6 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.769,-
Studiemateriaal
€ 50,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 150,-
Locatiekosten
€ 177,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.406,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Een aantal programma’s hebben ook een avond­programma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen  € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Wil je weten welke kosten van toepassing zijn? Kijk dan in de kostenoverzichten van de diverse opleidingen en trainingen. 

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrij­gesteld van btw aan. De overige opleidingen en ­trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

WOZ en OZB Verdieping

Diepgaande kennis op het gebied van WOZ en OZB

1e startmoment

01-09-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.