Arbopreventiemedewerker en -coördinator

Inzicht in wettelijke verplichtingen en arbeidsbeleid

1e startmoment

01-12-2021

Niveau

Training

Duur

4 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) zijn organisaties verplicht om deskundigen op het gebied van preventie en bescherming aan te stellen. Wil je je in dit vakgebied verdiepen en alle relevante kennis opdoen? Dan zul je van deze training Arbopreventiemedewerker en -coördinator veel profijt hebben. Je leert alles over de taak van de preventiemedewerker: risico’s inventariseren, deze evalueren en aan de hand daarvan een advies uitbrengen aan werkgever, leidinggevenden en de ondernemingsraad (OR). Je kunt direct met het geleerde aan de slag in de praktijk.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training Arbopreventiemedewerker en -coördinator ben je op de hoogte van relevante regelgeving. Je hebt inzicht in je positie, rol en taakinvulling en kent je bevoegdheden en vereiste deskundigheid. Je hebt kennisgemaakt met het actualiseren van de RI&E. Ook heb je een quickscan uitgevoerd over de arboaanpak in je organisatie. Daarnaast heb je inzicht in het voeren van arbopreventiebeleid en het arbo-instrumentarium. Je kent je rol ten opzichte van directie, leidinggevenden en ondernemingsraad en je bent op de hoogte van het werk van de arbeidsinspectie en arbodienstverleners. Tot slot heb je inzicht in de gevolgen van Het Nieuwe Werken voor het arbobeleid.

Doelgroep

Je functioneert als arbopreventiemedewerker of -coördinator (HBO-niveau) of je hebt het voornemen daartoe. Deze training is ook geschikt voor personeelsfunctionarissen of leidinggevenden die te maken hebben met preventie in het kader van de Arbowet.

Aanpak

Tijdens deze training Arbopreventiemedewerker en -coördinator wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt de training optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Arbopreventiemedewerker en -coördinator

Inzicht in wettelijke verplichtingen en arbeidsbeleid

1e startmoment

01-12-2021

Niveau

Training

Duur

4 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.