Masterclass Strategisch Financieel Adviseur in de Publieke Sector

Sparringpartner van management en bestuur

1e startmoment

02-12-2021

Niveau

Masterclass

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De context van de publieke sector vraagt steeds vaker om een strategische, integrale benadering. Denk bijvoorbeeld aan de oplopende tekorten in het sociaal domein of de financiële consequenties van de Omgevingswet. Als strategisch financieel adviseur wordt hierbij van jou verwacht dat je in staat bent om essentiële informatie te verzamelen, te combineren en te analyseren en te komen tot een gericht advies. In deze Masterclass ontwikkel jij je tot die sparringpartner voor het management en bestuur die vanuit verschillende invalshoeken financiële aspecten vraagstukken kan analyseren. Door de inzet van strategische instrumenten als scenarioplanning ben je in staat om een waardevolle integrale bijdrage te leveren aan de complexe besluitvormings- en verantwoordingsprocessen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je de kennis en vaardigheden in huis om als gewaardeerd gesprekspartner van het management en bestuur op te treden. Je bent in staat om complexe vraagstukken vanuit meerdere gezichtspunten te benaderen en verschillende alternatieve oplossingsrichtingen aan te geven. Je vergroot hierdoor de impact van je financiële advisering.

Doelgroep

Je werkt bij een lokale overheid als adviseur op het gebied van financiën. Je hebt al een brede vakinhoudelijke kennis van de financiële wet- en regelgeving. Maar je functie vraagt meer van je. Je moet als sparringpartner van management en bestuur strategisch kijken naar financiële en verantwoordingsvraagstukken.

Aanpak

Theorie en jouw praktijk gaan hand in hand in deze Masterclass. Je doet theoretische kaders op die je meteen doorvertaalt naar eigen casuïstiek. Onze ervaren docenten stimuleren je daarbij om breed te kijken en van elkaar te leren. Zo koppelen we theorie en praktijktoepassingen direct aan elkaar.

Incompany

Uiteraard kun je deze Masterclass ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Masterclass Strategisch Financieel Adviseur in de Publieke Sector

Sparringpartner van management en bestuur

1e startmoment

02-12-2021

Niveau

Masterclass

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.