Ontdek de kansen van het levenlanglerenkrediet

Thema's

Thema's

Ontdek de kansen van het levenlanglerenkrediet

Wilt u een opleiding volgen, maar heeft u geen recht meer op studiefinanciering? Bijvoorbeeld omdat u ouder bent dan 30 jaar? Dan kunt u mogelijk geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen. Dat is het levenlanglerenkrediet.

Voor welke opleidingen geldt het levenlanglerenkrediet?

U kunt levenlanglerenkrediet aanvragen voor alle erkende HBO Bacheloropleidingen en Masteropleidingen van Bestuursacademie Nederland. Als u niet meteen een volledige opleiding wilt volgen, start u toch gewoon met het eerste jaar? Ook dan kunt u gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet. Na het eerste jaar bepaalt u dan of u verder studeert.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. De belangrijkste zijn:

  • U bent op het moment van aanvragen jonger dan 55 jaar.
  • Uw collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld uw werkgever.
  • U volgt een wettelijk erkende HBO Associate degree, HBO Bacheloropleiding of Master.
  • Bent u jonger dan 30 jaar, dan kunt u met het levenlanglerenkrediet een deeltijdopleiding financieren of deelnemen aan een tweede Bachelor- of Masteropleiding. 

Ga voor de volledige voorwaarden naar duo.nl.
 

Hoe lang kan ik lenen?

U kunt een levenlanglerenkrediet krijgen voor de duur van uw opleiding. Voor een deeltijd HBO Bacheloropleiding kunt u maximaal 5 jaar geld lenen en u heeft 15 jaar de tijd om terug te betalen.
 

Meer weten?

Wilt u meer weten van het levenlanglerenkrediet? Kijk dan op onze website.

Thema's

Thema's