Incompany schakelprogramma voor medewerkers Burgerzaken

Thema's

Thema's

Incompany schakelprogramma voor medewerkers Burgerzaken

Binnen burgerzaken verandert er veel. Het is dan ook belangrijk voor medewerkers om zich te blijven ontwikkelen. Daarom bieden wij speciaal voor medewerkers die al langere tijd op de afdeling Burgerzaken werken, maar die nog niet over een erkend MBO-diploma beschikken: een schakelprogramma voor de MBO juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4. 

Burgerzaken in beweging

De dienstverlening binnen gemeenten verandert. Burgers worden steeds mondiger, digitale dienstverlening neemt toe en steeds meer taken worden door automatisering – zonder mankracht – uitgevoerd.  Het werk dat overblijft is complexer. Om medewerkers van de afdeling Burgerzaken inzetbaar te houden voor de toekomst, zijn we het schakelprogramma voor de MBO juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4 gestart.  Met dit schakelprogramma bieden we gemeenten de gelegenheid om te investeren in de inzetbaarheid van hun medewerkers.

Het schakelprogramma voor de MBO juridisch-administratief Dienstverlener niveau 4

Het schakelprogramma is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten die een MBO-diploma willen behalen. Het doel van het schakelprogramma is om medewerkers op een praktische, efficiĆ«nte en effectieve manier te laten instromen in de MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4.  Door de interactieve manier van lesgeven en door het uitvoeren van praktijkgerichte opdrachten, worden medewerkers op aansprekende wijze opgeleid. Waar mogelijk worden opdrachten direct gekoppeld aan de eigen werkzaamheden in de organisatie.

Verkort programma door vrijstellingen

De vooropleiding bepaalt de omvang van het schakelprogramma. Mogelijk komen medewerkers op basis van een eerder gevolgde opleiding en werkervaring in aanmerking voor vrijstelling van bepaalde onderdelen in de MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4.
 
Er zijn 2 verschillende vrijstellingsroutes opgesteld:

  1. Medewerkers met een afgeronde BOBZ/MLOBZ-opleiding met diploma (of voorloper hiervan), behaald bij Bestuursacademie Nederland of (voor 2016) bij een ander instituut.
  2. Medewerkers zonder een afgeronde BOBZ/MLOBZ-opleiding maar met veel werkervaring bij burgerzaken.

Beide routes zorgen voor een aanzienlijke verkorting van deze opleiding. Afhankelijk van uw werkervaring en vooropleiding kunt u rekening houden met een doorlooptijd van 3 tot 6 maanden.

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw medewerkers? En wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze afdeling incompany. Zij staan u graag te woord. U kunt contact opnemen via telefoon 035 - 7 604 860

Thema's

Thema's