€ 11.750,- voor stichting Equal Education!

Thema's

Thema's

€ 11.750,- voor stichting Equal Education!

In de maand mei is er € 11.750,- opgehaald voor Equal Education. Voor elke inschrijving in deze maand doneerde de Bestuursacademie (in het kader van haar 50-jarig bestaan) € 50,- aan de stichting. Equal Education zet zich in voor talentvolle scholieren in armlastige gebieden, zodat zij goed onderwijs kunnen volgen. Momenteel werkt Equal Education aan een project in Ethiopië, waarbij ze de doorstroming van schoolgaande meisjes van het lagere onderwijs naar het middelbare onderwijs faciliteren. Met het bedrag dat is opgehaald kunnen 7 meisjes een complete opleiding van vier jaar volgen!

Doorstroming
Veel meisjes in Ethiopië doorlopen wel de lagere school, maar door een gebrek aan geld en de grote afstanden die veel meisjes moeten overbruggen om bij het beperkt aantal middelbare scholen te raken stromen zij niet door en vallen uit. Equal Education geeft meisjes de kans om zich verder te ontwikkelen en ook de middelbare school af te ronden door deze financieel te ondersteunen. Zij betalen het schoolgeld en zorgen voor huisvesting dichtbij een middelbare school.

Getalenteerd en gemotiveerd
Momenteel ondersteunt de stichting 27 meisjes. Deze meisjes hebben de garantie dat zij de volledige vier jaar middelbare school kunnen voltooien. Het gaat hierbij om getalenteerde en gemotiveerde meisjes die anders nooit naar de middelbare school hadden gekund.

€ 1,- per dag
Om één meisje een complete opleiding te bieden, bedragen de kosten € 1600.-. Daarvoor wordt de volledige studie betaald, krijgt ze vier jaar huisvesting en ontvangt de school ook nog eens een bijdrage voor boeken en ander noodzakelijk studiemateriaal. Dat is € 400,- per jaar, oftewel € 35,- per maand. Grofweg dus € 1,- per dag.

Wilt u Equal Education blijven volgen? Kijk dan op www.equaleducation.nl. U kunt bovendien donateur worden en zodoende nog meer meisjes helpen aan een kansrijke toekomst!

Thema's

Thema's