Maatschappelijke vraagstukken oplossen met een opleiding bestuurskunde

Thema's

Thema's

Maatschappelijke vraagstukken oplossen met een opleiding bestuurskunde

Klimaatdoelstellingen, de aanpak van jeugdwerkloosheid, criminaliteit, flexibilisering van de arbeidsmarkt; het zijn kwesties die dagelijks het nieuws beheersen en ons allemaal raken. Bij bestuurskunde leert u deze maatschappelijke vraagstukken beter te begrijpen en zelfs op te lossen.
 

HBO Bachelor Bestuurskunde

Bent u maatschappelijk betrokken? En denkt u graag na over bestuurlijke oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken? Dan is de HBO Bachelor Bestuurskunde iets voor u. Als bestuurskundige weet u straks precies hoe overheids- en maatschappelijke organisaties functioneren. U werkt daarnaast aan actuele maatschappelijke vraagstukken vanuit een juridische, politieke en sociale invalshoek. U buigt zich bijvoorbeeld over maatschappelijke thema’s, zoals de Europese samenwerking, burgerparticipatie en duurzaamheid. Zo geeft u richting aan veranderingen op verschillende beleidsterreinen, zoals milieu, veiligheid, onderwijs, sport of werkgelegenheid.
 

Master Bestuurskunde

Heeft u al een HBO Bachelor gevolgd? En heeft u behoefte aan meer verdieping? Dan kunt u er ook voor kiezen om de Master Bestuurskunde te volgen. In de Master Bestuurskunde leert u invulling te geven aan public management en bestuurlijk leiderschap. Alle belangrijke en actuele onderwerpen op het gebied van bestuurskunde komen hierbij aan de orde. Zo richt u zich onder andere op het ontwikkelen en vernieuwen van strategie├źn voor complexe besturingsvragen.
 

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u weten of een opleiding bestuurskunde iets is voor u? Of wilt u de twee opleidingen met elkaar vergelijken? Bekijk dan onze HBO Bachelor Bestuurskunde en Master Bestuurskunde. Ook kunt u contact opnemen met een van onze studieadviseurs op: 035 – 7 604 850.

Thema's

Thema's