Patty van Kerckhoven

Patty van Kerckhoven heeft van oktober 1996 tot en met augustus 2000 bij de Bestuursacademie in Maarssen gewerkt. ​Ze begon de eerste zes maanden op de projectondersteuning en groeide daarna door naar een adviserende rol, waarbij ze startte als junior adviseur. Vanaf september 2000 heeft zij vele jaren haar expertise en enthousiasme ingezet als freelance trainer bij ons.

Je eerste ‘grotemensenbaan’ was bij de Bestuursacademie, vertel! Om welke reden koos je ervoor om bij ons aan de slag te gaan?

Bij het bedrijf waar ik afstudeerde, deed ik onderzoek naar imago en identiteit. Ik mocht na mijn afstuderen blijven voor een project van drie maanden. Daarin heb ik advies en training gegeven op het gebied van functionerings- en beoordelingsgesprekken. Ik heb toen voor het eerst communicatietraining gegeven en vond dat ontzettend leuk om te doen! Daarnaast kreeg mijn partner een baan in Maarssen, dus we verhuisden daarheen. Toen kwam ik bij de Bestuursacademie terecht, via het uitzendbureau. Ik was meteen geïnteresseerd, omdat de Bestuursacademie hét opleidingsinstituut was voor de Lagere Overheid. Er was ook een ‘Organisatie Adviespoot’, mijn interesse was gewekt!

 

Welke momenten herinner jij je nog het beste?

De eerste dag van mijn nieuwe job! Alles was nieuw: een nieuwe plek waar we woonden én werkten. Het was een hele fijne tijd. Ik heb er niet alleen met plezier gewerkt, ik heb er ook heel veel geleerd!

Wat ik ook nog goed weet, is dat we met het hele bedrijf (Bestuursacademie West nog in die tijd) een paar dagen weggingen. Vanaf het begin zat ik in de organisatie van de ‘feestcommissie’. Geweldige dagen waren dat; we kookten samen, deden sketches, leerden elkaar beter kennen. Zo gingen we een keer naar Lage Vuursche en een keer naar Bergen aan Zee.

Natuurlijk herinner ik me ook nog goed de eerste trainingen die ik zelf gaf. Samen met mijn collega Caroline, bij de gemeente Nieuw-Lekkerland. Jong en zonder al te veel na te denken gingen we er in, wel met prima resultaat overigens!

 

Wat vond je het leukste aan lesgeven bij de Bestuursacademie?

De vrijheid om je trainingen in te richten, zoals je dat zelf wilde. Soms was dat ook lastig, als er bijvoorbeeld geen eenduidig, helder programma was en je het zelf moest bedenken. Maar ook daar heb ik veel van geleerd! Later toen ik als freelancer werkte voor de organisatie, gaf ik communicatietrainingen. Ik werkte het allerliefste, en dat kon ook, met kleine groepen van een man of zes tot acht, zodat je met persoonlijke leerdoelen aan de slag kon in de trainingen. Het werden hele hechte groepen. Geen algemeen programma, maar werken aan individuele leerdoelen, daar geloof ik nu nog altijd in!

 

Heeft de Bestuursacademie jou in je professionele of persoonlijke ontwikkeling geholpen? Zo ja, op welke manier? 

Ik heb dus verschillende functies gehad in de tijd dat ik werkzaam was bij de Bestuursacademie, waarin ik niet alleen mijn vaardigheden heb ontwikkeld, maar het heeft ook mijn geloof in de kracht van individuele ontwikkeling verder versterkt. Uiteindelijk heb ik zelf besloten om voor mezelf te beginnen, maar ik heb absoluut een fijne tijd gehad!