Post HBO BRP-specialist

Dé opleiding voor de BRP-specialist

HBO niveau
6 Maanden Dag 8 Regio's
Download brochureKostenoverzicht aanvragenDirect inschrijven035 - 7 604 850 06 - 829 093 68

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Wilt u specialistische BRP-werkzaamheden adequaat kunnen uitvoeren? In deze Post HBO BRP-specialist gaat u aan de slag met de wet- en regelgeving met betrekking tot de BRP. Ook verdiept u zich in het gemoderniseerde BRP-stelsel en de nieuwe BRP-gegevensset. Hierop aansluitend leert u meer over de Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP), Logisch Ontwerp (LO) en Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Bij de registratie van persoonsgegevens dient u ook over kennis te beschikken over onderwerpen als personen- en familierecht en internationaal privaatrecht. Daarnaast leert u complexe buitenlandse brondocumenten te beoordelen en het internationaal privaatrecht daarop toe te passen. Bovendien zijn kwaliteitsbeheer en zelfevaluatie een belangrijk onderdeel van deze praktijkgerichte Post HBO-opleiding.

Doelgroep

U bent werkzaam bij Burgerzaken, Publiekszaken of Gegevensbeheer. U heeft al ervaring met het werken met BRP en het gemoderniseerde stelsel BRP.

Vooropleiding

U moet beschikken over ruime werkervaring met de BRP. Ook gaan we uit van HBO-werkniveau en -denkniveau. Tevens bent u in het bezit van het diploma MLO Burgerzaken.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding wordt u bekendgemaakt met alle ins en outs van de BRP. U heeft een gedetailleerd inzicht in de werking van het BRP-stelsel. U kunt wet- en regelgeving analyseren en ziet welke gevolgen dit heeft voor de wijze waarop uw gemeente met de BRP omgaat. Daarnaast kunt u procedures opstellen, waarmee de BRP van uw gemeente actueel en volledig blijft. Tijdens deze opleiding wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt de training optimaal afgestemd op de praktijk en kunt u uw kennis en vaardigheden direct toepassen binnen uw werksituatie.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring moet u rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per dagbijeenkomst.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kunt u communiceren met uw medecursisten en docent.

Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Post HBO BRP-specialist

(9 dagbijeenkomsten)

 • Wet- en regelgeving met betrekking tot de BRP
 • Procedures van de GBA
 • Personen- en familierecht
 • Internationaal privaatrecht
 • Dossiervorming ten behoeve van de eerste inschrijving
 • Het aanleggen van persoonslijsten
 • Afnemen Verklaring onder ede
 • Actualiseringen en correcties doorvoeren op complexe persoonslijsten
 • Fouten te herkennen en op te sporen op PL’en
 • Beoordelen van complexe buitenlandse brondocumenten met daaraan gerelateerd toepassing van IPR
 • Kwaliteitsbeheer
 • Zelfevaluatie

Diploma

U sluit de module af met een praktijkgerichte opdracht. Heeft u voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvangt u het diploma ‘Post HBO BRP-specialist’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. Deze dagopleiding heeft 9 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij Bestuursacademie Nederland kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

Bestuursacademie Nederland is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Woensdag Amsterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Woensdag Eindhoven

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Woensdag Rotterdam

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Woensdag Utrecht

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Woensdag Zwolle

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Woensdag Arnhem

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Woensdag Groningen

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Januari 2018 Dag Woensdag Den Haag
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld € 35,-
Cursusgeld € 2.490,-
Studiemateriaal € 75,-
Examenkosten € 195,-
Locatiekosten € 265,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 225,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 3.285,50

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Cursusgeld: € 2.490,-
Studiemateriaal: € 75,-
Examenkosten: € 195 (per module)
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen 
€ 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor u verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 6% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Advies op maat

Wij zijn telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Do: 08:00 - 18:00 uur
Vr: 08.00 - 17.00 uur
WhatsApp: 10.00 - 16.00 uur

Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Laatste nieuws

Vraag gratis aan
Vraag gratis aan

Laatste nieuws

Onze website maakt gebruik van cookies.