Adviseur Lokale Overheid (ALO) specialisatie Juridische zaken

Onderdeel van HBO Leergang Adviseur Lokale Overheid (ALO)

1e startmoment

07-09-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

24 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze opleiding doe je de kennis en vaardigheden op die je als juridisch adviseur bij de lokale overheid in de praktijk nodig hebt. Je wordt een gesprekspartner voor het analyseren van de juridische (on)mogelijkheden bij het ontwerpen en uitvoeren van beleid. Je weet adequaat antwoord te geven op juridische vraagstukken die het bestuur en andere opdrachtgevers je voorleggen. De opleiding sluit optimaal aan op de functie-eisen, het kennisniveau en de competenties waarover je als juridisch (beleids)adviseur moet beschikken. Je kunt dus direct aan de slag in de praktijk.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding beschik je over de kennis, vaardigheden en ervaring om aan de slag te gaan als juridisch adviseur binnen de lokale overheid. Je weet hoe de gemeente werkt en je bent bekend met gemeenterecht, bestuursrecht en privaatrecht. Hierdoor ben jij de aangewezen persoon om juridische kansen en mogelijkheden op beleidsniveau te onderzoeken.

Doelgroep

Je bent (toekomstig) (beleids)adviseur en je wilt de relevante kennis en vaardigheden ontwikkelen om als adviseur lokale overheid te functioneren. Je wilt je specialiseren als juridisch adviseur.

Aanpak

De focus van de opleiding ligt in fase 1 op het ontwikkelen van brede en relevante kennis van de lokale overheid en het toepassen van die kennis in je eigen werkomgeving. In fase 2 professionaliseer je je advies- en gespreksvaardigheden en werk je aan juridische verdieping. Er is veel aandacht voor je ontwikkeling en de mogelijkheden om in de praktijk te oefenen met nieuwe kennis en vaardigheden. Zo ga je in fase 2 procesrecht en procesvertegenwoordiging in de praktijk observeren. Het integraal toepassen van je kennis in de praktijk komt ook in deze fase terug in de opdrachten die je maakt. De begeleiding door de docent en de intervisie met medestudenten spelen hierin een belangrijke rol.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Adviseur Lokale Overheid (ALO) specialisatie Juridische zaken

Onderdeel van HBO Leergang Adviseur Lokale Overheid (ALO)

1e startmoment

07-09-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

24 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.