Expert Gemeentelijke Heffingen

Op de hoogte van actuele ontwikkelingen en regelgeving

1e startmoment

09-03-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In de opleiding Expert Gemeentelijke Heffingen verdiep je je verder in uiteenlopende gemeentelijke heffingen en de procedures en uitvoering van de heffingen die hierbij komen kijken. Daarbij wordt alle aandacht besteed aan actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. Door de diepgang van de studie heb je je na het voltooien van deze opleiding dan ook ontwikkeld tot expert gemeentelijke heffingen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je je ontwikkeld tot expert op het gebied van gemeentelijke heffingen. Je bent bekend met de regelgeving en gebruikt deze inzichten bij het uitvoeren van je functie als heffingsambtenaar.

Doelgroep

Als senior binnen je afdeling ben jij de vraagbaak voor je collega's op het gebied van gemeentelijke heffingen. In dit korte programma ga je in op de regels en recente ontwikkelingen binnen het vakgebied zodat je weer helemaal up-to-date bent.

Aanpak

De opleiding Expert Gemeentelijke Heffingen bestaat uit 2 modules. In de module Gemeentelijke heffingen onderzoek je de plaats van de Algemene wet bestuursrecht binnen het rechtssysteem. Ook verdiep je je in de regelgeving op het gebied van diverse gemeentelijke heffingen als de rioolheffing, parkeerbelasting en de hondenbelasting en meer. In de module WOZ en OZB verdieping bestudeer je in eerste instantie de hoofdlijnen van de wet WOZ. Vervolgens verdiep je je onder meer in waarderingsmethodieken en wettelijke vrijstellingen.

Vooropleiding

Je hebt in het verleden de opleiding Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO) gevolgd of op een andere wijze kennis genomen van basiskennis over heffing en invordering. Is dit niet het geval, dan is de opleiding Werken met Heffing en Invordering een vereiste. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Expert Gemeentelijke Heffingen

Op de hoogte van actuele ontwikkelingen en regelgeving

1e startmoment

09-03-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.