Expert Gemeentelijke Heffingen

Op de hoogte van actuele ontwikkelingen en regelgeving

1e startmoment

01-09-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In de opleiding Expert Gemeentelijke Heffingen verdiep je je verder in uiteenlopende gemeentelijke heffingen en de procedures en uitvoering van de heffingen die hierbij komen kijken. Daarbij wordt alle aandacht besteed aan actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. Door de diepgang van de studie heb je je na het voltooien van deze opleiding dan ook ontwikkeld tot expert gemeentelijke heffingen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je je ontwikkeld tot expert op het gebied van gemeentelijke heffingen. Je bent bekend met de regelgeving en gebruikt deze inzichten bij het uitvoeren van je functie als heffingsambtenaar.

Aanpak

De opleiding Expert Gemeentelijke Heffingen bestaat uit 2 modules. In de module Gemeentelijke heffingen onderzoek je de plaats van de Algemene wet bestuursrecht binnen het rechtssysteem. Ook verdiep je je in de regelgeving op het gebied van diverse gemeentelijke heffingen als de rioolheffing, parkeerbelasting en de hondenbelasting en meer. In de module WOZ en OZB verdieping bestudeer je in eerste instantie de hoofdlijnen van de wet WOZ. Vervolgens verdiep je je onder meer in waarderingsmethodieken en wettelijke vrijstellingen.

Vooropleiding

Je hebt in het verleden de opleiding Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO) gevolgd of op een andere wijze kennis genomen van basiskennis over heffing en invordering. Is dit niet het geval, dan is de opleiding Werken met Heffing en Invordering een vereiste. Deze opleiding verzorgen wij op HBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Als senior binnen je afdeling ben jij de vraagbaak voor je collega's op het gebied van gemeentelijke heffingen. In dit korte programma ga je in op de regels en recente ontwikkelingen binnen het vakgebied zodat je weer helemaal up-to-date bent.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Gemeentelijke heffingen

(6 dagen)

  • Gemeentelijk belastingpakket
  • Formeel-juridische regels
  • Verzamelen van belastinggegevens
  • Awb en bezwaar en beroep

WOZ en OZB verdieping

(6 dagen)

  • Samenhang Wet WOZ met andere heffingen
  • Roerende en onroerende zaken
  • Verschillende partijen in het kader van de Wet WOZ
  • Relevante aspecten Wet WOZ
  • OZB/BRWBR, nader uitgewerkt

Diploma

Je rondt beide modules af met een digitaal examen. Bij voldoende beoordeling van beide onderdelen, ontvang je het diploma ‘Expert Gemeentelijke Heffingen’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Het programma duurt 2 maanden. Je volgt 12 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Lesgeld: € 2.999,-
Studiemateriaal: € 100,-
Examenkosten: € 210,- (per digitaal examen)
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaalt je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Expert Gemeentelijke Heffingen

Op de hoogte van actuele ontwikkelingen en regelgeving

1e startmoment

01-09-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.