Whitepapers

Whitepapers

Tien onmisbare vaardigheden voor de ambtenaar van de toekomst'

De manier waarop de samenleving en de overheid samenwerken verandert. Dit vraagt om een andere houding en rol van u als ambtenaar. In een serie van 10 whitepapers leest u over welke vaardigheden u moet beschikken om mee te gaan in de veranderingen. Hieronder kunt u de reeds beschikbare whitepapers downloaden.

Regisseren

In onze whitepaper Regisseren vindt u een beschrijving per type regisseur en leest u hoe u bepaalt welk type het beste bij een bepaalde situatie past. Vraag onze whitepaper aan en ontdek welk type regisseur u bent.

 
Whitepaper Regisseren

Verbinden

De ambtenaar van de toekomst is een ambtenaar die kan verbinden. Maar over welke competenties moet u in die rol beschikken? Lees het in onze whitepaper!

 
Whitepaper Verbinden

Onderhandelen

Onderhandelen draait niet om het krijgen van je zin of gelijk, maar om het bevredigen van wederzijdse behoeften. Om effectief te zijn als onderhandelaar moet je dus niet koppig zijn, maar ook niet te toegeeflijk. In onze whitepaper Onderhandelen leest u hoe u het onderste uit de kan haalt in een onderhandelingsproces.

 
Whitepaper Onderhandelen

Argumenteren

Bijna elke dag worden we geconfronteerd met standpunten, die vaak ondersteund worden door argumenten. Hierbij is meestal vooral aandacht voor de inhoud van deze argumenten. In een politiek gestuurde omgeving is het echter minstens zo belangrijk uw argumentatie op uw gesprekspartner(s) af te stemmen. Wilt u weten hoe u dat doet? Download dan de whitepaper Argumenteren.

 
Whitepaper Argumenteren

Beïnvloeden

Wat de overheid wil, staat soms haaks op wat individuen of deelgroepen willen. Ambtenaren zullen dus hun omgeving moeten beïnvloeden als ze resultaten willen behalen. Maar hoe pakt u dat aan? U ontdekt het in de whitepaper Beïnvloeden.

 
Whitepaper Beïnvloeden

Netwerken

Er komen bij de overheid steeds meer taken bij die met een steeds beperkter aantal middelen uitgevoerd moeten worden. Dit maakt dat netwerken steeds belangrijker wordt voor ambtenaren. Maar wat is netwerken precies en welke aspecten spelen een rol bij het werken hiermee? U leest het in de whitepaper Netwerken. 

 
Whitepaper Netwerken

Onderzoeken 

Het beeld van onderzoeken bij de overheid is dat het saai is en ook niet zo noodzakelijk. Dat is jammer, want een goed onderzoek helpt ons betere beslissingen te nemen. Download onze whitepaper Onderzoeken voor praktische tips voor het uitvoeren van een goed onderzoek.

 
Whitepaper Onderzoeken

Overtuigen 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is niet anders wanneer u iemand wilt overtuigen. In onze whitepaper geven we u bewezen 8 strategieën die u kunt inzetten bij het overbrengen van uw boodschap. Daarmee vergroot u de kans dat de ander uw standpunt overneemt.

 
Whitepaper Overtuigen

Presenteren

Presentaties. We gaan er vaak met frisse tegenzin naartoe of de verveling slaat al snel toe. Wanneer was u voor het laatst écht geboeid door een presentatie? En voelde u niet de behoefte tussendoor uw berichten te checken op uw smartphone?

 
Whitepaper Presenteren

Procesbegeleiden

Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar gekeken moet worden, om tot een goede oplossing te kunnen komen. En dit wordt alleen maar meer, nu de overheid een steeds meer voorwaardenscheppende organisatie wordt.

Whitepaper Procesbegeleiding