Subsidie HBO Bacheloropleidingen Zorg in het sociaal domein

Subsidie HBO Bacheloropleidingen Zorg in het sociaal domein

Werkgevers hebben steeds meer moeite de vacatures in de zorgsector te vervullen. Reden voor de overheid om het volgen van een HBO Bacheloropleiding richting de zorg te stimuleren met een aantrekkelijke subsidie tot € 10.000,-.

Deze subsidie is ook van toepassing op de HBO Bachelor Social Work profiel Welzijn en samenleving en de HBO Bachelor Social Work profiel Jeugd die Bestuursacademie Nederland in samenwerking met NCOI opleidingen aanbiedt.

Tot € 10.000,- subsidie voor een volledige Bacheloropleiding

De maximale subsidie van € 10.000,- is opgedeeld in scholingsvouchers ter waarde van € 1.250,- per stuk. Bij voldoende studievoortgang ontvang je elk halfjaar een voucher van het ministerie.

Schrijf je in en wij doen de rest

Wil je gebruikmaken van deze subsidieregeling? Dan hoef je je alleen maar in te schrijven. De rest regelen wij. Wel is het belangrijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je hebt niet eerder een HBO Bachelor of Master afgerond in het bekostigd onderwijs.
  • Je hebt een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Als je geen passend diploma hebt, maar wel minimaal 21 jaar bent, kun je een 21+ toets afleggen. Slaag je hiervoor, dan kun je je alsnog aanmelden voor de HBO Bachelor van jouw keuze.