Schuldhulpverlening - E-learning

Vormen van en regels bij schuldhulpverlening

1e startmoment

06-12-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Scheiding, baanverlies, arbeidsongeschiktheid. Er zijn verschillende redenen waardoor mensen in de schulden geraken. Wil jij hen helpen hun financiën weer op orde te krijgen? Of kom je vanuit je werk regelmatig in aanraking met mensen met schulden? Dan is het handig om over basiskennis van schuldhulpverlening te beschikken. Welke hulp bestaat er? En hoe komen mensen ervoor in aanmerking? Het zijn enkele vragen die tijdens deze e-learning aan bod komen.

Jouw resultaat

Doel van de training is dat je mensen met schulden of mensen die in schulden dreigen te komen kunt helpen hun zelfredzaamheid te vergroten. Met de kennis en kunde die je in deze training opdoet, begrijp je waar schulden kunnen ontstaan en hoe je patronen kunt doorbreken. Zo zorg jij voor een positieve verandering in het leven van je cliënten.

Doelgroep

Je bent nieuw bij de gemeente of gaat via een uitzendbureau aan de slag in het sociaal domein. Ook als je al werkt op een van de andere gebieden in het sociaal domein maar je meer integrale kennis over schuldhulpverlening wilt opdoen, is deze training voor jou geschikt.

Aanpak

In deze korte training leer je alles over de achtergronden van het ontstaan van schulden, de toegang tot hulpverlening, gedragsverandering en zelfredzaamheid. Je volgt de training via e-learning. Zo kun je zelf bepalen waar en wanneer je de training volgt.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Schuldhulpverlening - E-learning

Vormen van en regels bij schuldhulpverlening

1e startmoment

06-12-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.