Participatiewet

Onderdeel van Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD)

1e startmoment

02-11-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

9 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens je werkzaamheden binnen de sociale zekerheid heb je te maken met de Participatiewet. Voor jou is het daarom belangrijk alle ins en outs, kennis van en inzicht in de Participatiewet te hebben, zodat je deze direct in je eigen werkomgeving kunt toepassen. In deze opleiding Participatiewet gaat het dan ook om inzicht en om het toepassen en vaststellen van de Participatiewet in complexe situaties, waarbij je ook leert deze uit te leggen en te becommentariëren.

Jouw resultaat

Na afloop van de opleiding Participatiewet ben je bekend met de grondslag van de Participatiewet. Je weet exact wat het voornaamste doel van deze regeling is en wat dit betekent voor burgers.

Doelgroep

Je verricht juridische, beleidsmatige of uitvoerende werkzaamheden binnen de sociale zekerheid.

Aanpak

Tijdens deze opleiding gaan we uitvoerig in op de aspecten die betrekking hebben op zowel de re-integratie als op de inkomenswaarborgfunctie van de wet. Er is daarbij uitdrukkelijk tijd en ruimte voor diepgang. Na afloop van deze opleiding beschik je over gedegen kennis van de Participatiewet. Naast het verwerven van kennis en inzicht wordt binnen de opleiding sterk de nadruk gelegd op het zelfstandig leren uitvoeren van werkzaamheden in de dagelijkse praktijk.

Deze opleiding is onderdeel van de opleiding Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening van Bestuursacademie Nederland.

Vooropleiding

Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding is het van belang dat je over minimaal HBO-niveau beschikt en minimaal 1 jaar werkzaam bent binnen de sociale zekerheid.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Participatiewet

Onderdeel van Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD)

1e startmoment

02-11-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

9 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.