Participatiewet Basis

Onderdeel van de opleiding Inkomensconsulent

1e startmoment

Februari 2022

Niveau

Training

Duur

4 dagen

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je in korte tijd meer kennis van en inzicht in de Participatiewet ontwikkelen? Dan is deze training iets voor jou. In de training Participatiewet Inkomensconsulent Basis raak je vertrouwd met de relevante wet- en regelgeving. Het programma is gebaseerd op de dagelijkse uitvoeringspraktijk. De kennis die je opdoet, komt in je werkomgeving direct van pas.

Jouw resultaat

Na het volgen van deze training kun je de Participatiewet toepassen. Je bent in staat de hoogte van de Participatiewetuitkering te bepalen en uitvoering te geven aan het bijzondere bijstandsbeleid. Daarnaast heb je kennis van bezwaar- en beroepmogelijkheden, terugvordering en verhaal- en re-integratiemogelijkheden.

Doelgroep

Je bent (aankomend) uitvoerend medewerker van de gemeentelijke sociale dienst of consulent werk en inkomen. De training wordt verzorgd op MBO-niveau.

Aanpak

Tijdens deze training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt deze training optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie. Deze training Participatiewet Inkomensconsulent Basis is onderdeel van de opleiding Inkomensconsulent en wordt gegeven op MBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Participatiewet Basis

Onderdeel van de opleiding Inkomensconsulent

1e startmoment

Februari 2022

Niveau

Training

Duur

4 dagen

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.