Privacy van Persoonsgegevens binnen het Sociaal Domein

Verdiep je in de privacywetgeving bij integraal werken

1e startmoment

08-03-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

1 dag

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Gemeenten verwerken steeds meer persoonsgegevens van mensen. Het gaat vaak om gevoelige informatie van kwetsbare burgers. Zij moeten erop kunnen vertrouwen dat op rechtmatige en zorgvuldige wijze met hun persoonsgegevens wordt omgegaan. Maar aan welke wet- en regelgeving moet je je precies houden? En welke gegevens mag je uitwisselen met partners zoals de Belastingdienst, DUO, zorginstellingen of politie? In deze praktijkgerichte training leer je stap voor stap hoe je bewust moet omgaan met persoonsgegevens en hoe je de privacy van cliënten waarborgt. Dit uiteraard allemaal binnen de kaders van de privacywetgeving.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ben je in staat je weg te vinden in de privacywetgeving. Je kunt de daarin voorkomende bepalingen toepassen en bent in staat de consequenties in te schatten voor het omgaan met persoonsgegevens binnen het sociale domein. Ook weet je welke informatie je mag uitwisselen met partners.

Doelgroep

Je bent werkzaam binnen het sociaal domein en werkt met persoonsgegevens.

Aanpak

Tijdens deze training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt deze training optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie. Door de inbreng van praktijkvoorbeelden leer je van elkaar en leer je vaardigheden die je in de praktijk kunt toepassen.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Privacy van Persoonsgegevens binnen het Sociaal Domein

Verdiep je in de privacywetgeving bij integraal werken

1e startmoment

08-03-2022

Niveau

HBO niveau

Duur

1 dag

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.