Medewerker Bezwaar en Beroep in het Sociaal Domein

Verdiep je in de regels en procedures bij bezwaar en beroep

1e startmoment

15-03-2022

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Participatiewet, Jeugdwet, Wet maatschappelijke ondersteuning. De burger is steeds beter op de hoogte van wet- en regelgeving en neemt minder snel genoegen met negatieve besluiten van de overheid. Het is daarom van belang dat jij als medewerker zorgvuldig omgaat met het maken van beschikkingen, zodat bezwaar en beroep voorkomen wordt. Wanneer je wel betrokken bent bij het behandelen van bezwaar- en beroepszaken, is deze training juist voor jou bedoeld.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training heb je optimale kennis met betrekking tot de procedures van bezwaar en beroep. Ook weet je de overheid op een juiste wijze in deze procedures te vertegenwoordigen.

Doelgroep

Je maakt beschikkingen en behandelt bezwaar- en beroepschriften in het sociaal domein.

Aanpak

Tijdens deze training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Zo wordt deze training optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie. Je kunt je eigen casuïstiek inbrengen.

Praktijkmodule

Tijdens de praktijkmodule zal een bezoek worden gebracht aan de Centrale Raad van Beroep in Utrecht, waarbij een aantal zittingen wordt bijgewoond. Je docent maakt hiervoor een afspraak en laat je de datum weten. Dit bezoek duurt ongeveer een halve dag. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere plaats en/of op een andere dag volgt dan je lesdagen.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Medewerker Bezwaar en Beroep in het Sociaal Domein

Verdiep je in de regels en procedures bij bezwaar en beroep

1e startmoment

15-03-2022

Niveau

Training

Duur

3 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.