Nieuwe Wet Inburgering Verdieping

De nieuwe Wet inburgering in de praktijk

1e startmoment

22-12-2021

Niveau

Training

Duur

1 dag

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het nieuwe inburgeringsstelsel hebben de gemeenten een regierol en zijn zij verantwoordelijk voor het aanbieden van inburgeringstrajecten op maat en de kwaliteit hiervan. Deze verandering stelt eisen aan expertise, samenwerken en kwaliteit van werkprocessen. In dit traject maak je met veel verschillende instanties en organisaties afspraken om het inburgeringstraject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hoe werk je samen met deze organisaties? En hoe maak je afspraken, volg je deze op en evalueer je ze? Daarnaast maken we de verbinding met de andere onderdelen van het sociaal domein. Hoe zijn de zaken omtrent inburgering in jouw gemeente geregeld? Is dat vergelijkbaar met andere gemeenten? En wat zijn de voor- en nadelen van elke vorm? Wat is jouw mensbeeld? Welke situaties verwacht je in de praktijk tegen te komen? Aan de hand van praktijkcases van de deelnemers bespreken we de eisen vanuit de nieuwe wet.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training kun je de Wet inburgering in de praktijk toepassen en weet je hoe deze wet samenhangt met andere onderdelen binnen het sociaal domein.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die te maken heeft met de uitvoering van de nieuwe Wet inburgering, zoals kwaliteitsmedewerkers en casemanagers.

Deze training vormt een verdieping op de e-learning Nieuwe Wet Inburgering. In de e-learning wordt de wet- en regelgeving van de wet besproken, in deze verdiepende training ligt de nadruk op de praktijk. Je krijgt hierbij praktische handvatten aangereikt die je helpen de wet in de praktijk toe te passen.

Aanpak

Deze training Nieuwe Wet Inburgering Verdieping draait om het toepassen van de wet in de praktijk. Welke ervaringen heb jij als kwaliteitsmedewerker of casemanager? En wat kunnen we daarvan leren? Je bespreekt praktijkcases van jezelf en van medecursisten en leert zo over de toepassing van de wet in de praktijk, waar je rekening mee kunt houden en wat beter kan worden vormgegeven binnen de gemeente. Zo zorg jij binnen jouw afdeling voor een nog soepelere uitvoering van de Wet inburgering.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Nieuwe Wet Inburgering Verdieping

De nieuwe Wet inburgering in de praktijk

1e startmoment

22-12-2021

Niveau

Training

Duur

1 dag

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.