Vaardig Omgaan met Participatie onder de Omgevingswet

Creëer draagvlak en werk samen met diverse stakeholders

1e startmoment

08-02-2022

Niveau

Training

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Binnen je gemeente is er een duidelijk participatieplan of -beleid vastgesteld. Maar hoe ziet deze participatieve aanpak er in de praktijk uit? In dit programma leer je wie je stakeholders zijn - denk bijvoorbeeld aan de burger, bedrijven en veiligheidsregio's - en welke belangen daarbij komen kijken. Met dit programma werk je aan de opbouw van een duurzame samenwerking met duidelijke wederzijdse verwachtingen en communicatie tussen de betrokken partijen. Zo stimuleer je draagvlak en een positieve samenwerking aan maatschappelijke vraagstukken en initiatieven. De Omgevingswet biedt ruimte voor eigen initiatieven. Aan jou de taak om draagvlak te creëren bij verschillende stakeholders en initiatieven in goede banen te leiden.

Jouw resultaat

Na afloop van dit programma heb je meer zicht op de rol die jij kunt spelen in de uitvoering van de Omgevingswet. Je beschikt over de vaardigheden om anderen te overtuigen vanuit de participatieve aanpak en draagvlak te creëren voor maatschappelijke thema's. Waar burgers en bedrijven meedenken weet jij sturing te geven aan projecten en verschillende belangen samen te brengen.

Doelgroep

Je bent werkzaam bij de gemeente of provincie in een rol waarin je veel met de Omgevingswet te maken hebt. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als omgevingsregisseur, ketenregisseur of projectleider, of je werkt binnen het domein toezicht en handhaving.

Aanpak

De overheid zet in op een participerende samenleving: een samenleving waar burgers en bedrijven een rol spelen in de uitvoering van maatschappelijke besluiten. In dit programma ontdek je wat participatie precies inhoudt en ontwikkel je de vaardigheden om sturing te geven aan projecten. Samen met een ervaren docent oefen je in concrete en realistische situaties met onder meer het verdelen van taken, verbindend communiceren, leiding nemen en draagvlak creëren. Zo ben je na afloop van dit programma goed voorbereid op jouw rol binnen de participerende samenleving.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Vaardig Omgaan met Participatie onder de Omgevingswet

Creëer draagvlak en werk samen met diverse stakeholders

1e startmoment

08-02-2022

Niveau

Training

Duur

3 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.