Samenwerken onder de Omgevingswet

Handvatten voor participatie en regionale samenwerkingen

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

5 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Van eilandjespolitiek naar een doelgerichte samenwerking, hoe neem je iedereen binnen de gemeente mee in de Omgevingswet? In deze opleiding Samenwerken onder de Omgevingswet ontdek je hoe je tot een samenhangende benadering van beleid en regelgeving komt. Je zorgt er samen met je collega's voor dat de burger centraal staat in het besluitproces en dat de te volgen regels voor alle betrokken partijen duidelijk zijn. Zo haal je het beste uit de samenwerking met andere partijen.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding weet je hoe je met alle betrokken partijen het beste kunt samenwerken onder de Omgevingswet. Daarbij spreek je verwachtingen naar elkaar uit en heb je de kennis en vaardigheden om tegenstrijdige belangen te verenigen. Met ruimte voor burgerparticipatie en samenwerking met professionele partijen vraagt elk project om een unieke aanpak. Jij weet daar met kennis en kunde sturing aan te geven.

Doelgroep

Je werkt bij een gemeente, provincie of waterschap in de functie van toezichthouder, handhaver, vergunningverlener, projectleider ruimtelijk domein of milieu-inspecteur. Ook als je werkzaam bent bij een adviesbureau of in de advocatuur krijg je te maken met de nieuwe Omgevingswet, bijvoorbeeld als programmamanager of projectleider Omgevingswet is deze opleiding voor jou interessant.

Aanpak

De Omgevingswet biedt veel mogelijkheden voor de uitvoering van vernieuwende ideeën op het gebied van onder meer bouw, cultureel erfgoed en activiteiten. Dit vraagt om actieve samenwerking met bedrijven en burgers. Hoe geef je deze samenwerking vorm? Hoe ga je om met tegenstrijdige belangen? En hoe ziet de rolverdeling eruit? Het zijn enkele vragen die je in dit programma probeert te beantwoorden. Onder begeleiding van een ervaren docent ontdek je stapsgewijs hoe de samenwerking onder de Omgevingswet in jouw gemeente of provincie vorm kan krijgen.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Samenwerken onder de Omgevingswet

Handvatten voor participatie en regionale samenwerkingen

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

5 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.